בשעה טובה ואחרי חודשים של ציפייה, הגיח לעולם התינוק שלכם. אחת המשימות הראשונות והחשובות שלכם כהורים היא בחירת שם לתינוק, לרך הנולד. אך איך בוחרים שם לתינוק? איזה שם הכי טוב לבחור לתינוק שזה עתה נולד לכם? על פי הנומרולוגיה הקבלית שם פרטי אינו סתם פרט טכני שרשום בתעודת זהות. השם הפרטי זהו ערכת כלים מיוחדת שאיתה אנחנו הולכים כל חיינו. השם מעניק לנו יכולות ומיומנויות ומתווה עבורנו דרך.

בחירת שם לתינוק. צילום: אורלי רוזנבלט
כאשר בוחרים שם לתינוק מתלבטים פעמים רבות. המרכיב העיקרי והחשוב לבחירת שם לתינוק הוא האינטואיציה של ההורים. חשוב שהשם שיבחר יהיה השם הראשון שעלה בתודעה אצל האמא או האבא במהלך ההריון. במיוחד אצל האמא, שנשאה את התינוק ברחמה תשעה חודשים היא מחוברת אליו ומכירה אותו מכל הכיוונים. האינטואיציה של ההורים בבחירת השם היא המרכיב החשוב ביותר, שלפיו כדאי תמיד לפעול (כמו כל דבר בחיים). בדרך כלל, השם שבחרו ההורים בצורה אינטואיטיבית יהיה שם טוב ומוצלח.
על פי תורת הנומרולוגיה, השם שלנו הוא ארגז הכלים שניתן לנו, כדי שבעזרתו נממש את התכונות ואת הייעודים הניצבים בפנינו במהלך החיים, בעולם הגשמי. שם מייצג כישורים טבעיים של כל אדם, שלא תמיד מוכרים לו בתחילת חייו. שם הוא שורש הנשמה.
בחירת שם על פי הנומרולוגיה
1. לאותיות יש אנרגיות. רצוי ששמו של אדם יהיה מורכב מ-4 אותיות לפחות. האות הראשונה היא אות הנשמה – הכתר או הראש. ממנה יוצאים הרעיונות, היצירה, החשיבה ותפיסת העולם. האות השנייה היא אות הלב – הרגשות. הרעיונות/היצירה עוברים דרך הרגש. האות השלישית – אות הכבד. בתוך הכבד – מתבשלים. בעזרת הדלק של הלב (הרגש/הנפש) והמחשבה הלוגית (הראש) מגיעים לתהליך הבישול. האות הרביעית – אות היישום. תראה כיצד האדם מיישם דברים בפועל. ככל שיש יותר אותיות בשם, יש יותר כלים ליישום.
2. מומלץ לבחור אותיות אהו”י בשם הפרטי. אותיות אלו קשורות לרצון הנשמה. מה האדם ירצה להגשים ולממש בעולם הזה. הן נותנות תנועה וקלילות. עודף של אותיות אהו”י יכול ליצור קושי לקבל החלטות (כמו זיוה) – קושי לעמוד על שלך. שם טוב הוא שם מאוזן – יש בו איזון בין אותיות אהו”י לבין עיצורים (כמו ניבה).
3. עדיף לקרוא לבת בשם של בת ולבן בשם של בן.
4. מומלץ שתהיה בשם אות אחת לפחות זהה לאות בשם ההורים ובשם האחים, לחיבור בין הנפשות במשפחה.
5. עדיף לא לקרוא על שם אדם שנהרג או שהיו לו חיים קשים.
6. עדיף שם בעל משמעות חיובית.
7. צליל המילה – למילה יש תדר ורצוי שתהיה לה קונוטציה חיובית ושהשם לא יכיל בתוכו את המילים מר, רע.
8. האות י’ היא חשובה וטובה אבל אם יש הרבה ממנה (מעל 4 פעמים) בשם הפרטי והמשפחה – מומלץ להפחית, מכיוון שהיא מאטה את הקצב של האדם.
9. מתלבטים בין שני שמות? הביטו בתינוקכם וקראו לו בשני השמות. שימו לב מה יותר מתאים ואיזה שם הרגיש לכם הכי נכון.
10. לא להיות נעולים על שם. מומלץ לערוך רשימת שמות אופציונלית לפני הלידה, אך רצוי להמתין עם בחירת השם לאחרי הלידה – ואז תרגישו באמת מה השם הנכון והמתאים ביותר.
הכי חשוב לא להחליט מתוך לחץ או חוסר ברירה. השראה לבחירת השם יכולה להגיע מכל מקום: ספר, סרט, טלוויזיה, רדיו, חברים, משפחה ועוד. שיהיה במזל טוב.
נכתב ע”י ניבה משעל, נומרולוגית.