טיפול בכינים לילדים

טיפול בכינים ומניעת כינים אצל ילדים

פעם, לפני שלקטנה שלי היה שיער ארוך שמצריך טיפול קבוע, הייתי בטוחה שהייצור הכי דוחה בעולם הוא ג’וק (תיקן, מקק, או איך שתקראו לו, הוא דוחה), עד שפגשתי בכינה. אני מרגישה שאני חייבת לג’וקים באשר הם התנצלות. הם עדיין יצור דוחה מאין כמוהו, אבל אין ספק שהכינים לוקחות אותן בהליכה, או ליתר דיוק, בקפיצה.

מעבר לכך שהכינים נוראיות, הן מפתחות חסינות כמעט לכל מוצר בשוק וקשה מאוד להיפטר מהן. למזלי, ככל שהן מפתחות עמידות, כך החברות מפתחות תכשירי טיפול בכינים היעילים יותר מקודמיהם, העוזרים להיפטר מהן ולמנוע את חזרתם אל הראש של ילדיי.

כשאני הייתי ילדה, אני זוכרת שהיו שני פתרונות. האחד, לגזור לנו את השיער לכמה שיותר קצר כדי שהכינים לא יוכלו לטייל בו (למרות שהן לא באמת צריכות שיער, אלא יותר את הקרקפת) והשני, לנקות לנו את השיער עם נפט בכיור. שני הפתרונות היו נוראים והשאירו בי טעם רע. למען האמת אני זוכרת שהעדפתי כבר את הכינים מאשר את הפתרונות הללו.

שנים עברו מאז, אני אמא לשני ילדים בגנים, וזה היה רק עניין של זמן עד שהכינה נחמה תבוא לבקר גם אצלנו. והנה ערב אחד יושבת לה ילדה בת ארבע ומתגרדת כאילו אין מחר. בדקתי לה את השיער וחשכו עיניי. כמות הכינים והביצים שחגגו שם, היתה בלתי נתפסת. התחלתי לנער לה את השיער ולסרק אותה, ובשלב כלשהו הייתי בטוחה שתכף כל הצבע מהשיער יורד לה מרוב כינים שנפלו. כל אמא שאי פעם סירקה את הבת שלה אחרי מתקפת כינים מבינה על מה אני מדברת.

מה עושים?! איך נפטרים מכינים? איך מונעים מכינים לחזור?

 

טיפול בכינים

  1. לסרק, לסרק ולסרק. צריך לסרק והרבה כדי להוציא כמה שיותר כינים וביצי כינים מהשיער. קנו מסרק צפוף וטוב שיוציא כמה שרק ניתן, אבל אל תסתמכו רק עליו ותוציאו ידנית את הכינים שעדיין מסתתרות להן.
  2. בעזרת תכשירים. ישנם לא מעט תכשירים על המדפים, אבל לפני שאתם רצים לנסות אותם תקראו קצת באינטנרט. תכשירים לכינים טובים כמו חיסוני השפעת, חלק מהתכשירים היו מעולים בשנה שעברה אבל השנה כבר לא עושים את העבודה ואינם אפקטיביים כלל. התייעצו עם הרוקח טרם הקנייה, ואפשר ואף רצוי לעשות טיפול נגד כינים על ידי שני תכשירים שונים.
  3. להקפיד בטיפול. כל תכשיר נגד כינים בא עם הנחיות, והטיפולים הם לא חד פעמיים. אל תשכחו לבצע  את הטיפול במלואו, לחזור על הטיפול על פי ההוראות כדי למצות את יעילות התכשיר.
  4. טיפול ירוק. יש ברשת לא מעט הצעות של דרכים ירוקות להתמודד עם כינים. אם אתם בעניין ויש לכם כח וחשק לרקוח מסיכות שיער ביתיות, זה בשבילכם.

 

מניעת כינים

  1. לסרק לסרק לסרק. מה שנכון לגבי טיפול בכינים, נכון גם כשאין כינים כלל. כדי למנוע את הופעת הכינים, יש לוודא שהשיער נקי כל הזמן, ואם יש ביצי כינים – להוציא אותן ולטפל בכינים בדרך אפקטיבית הנוחה לכם.
  2. לאסוף את השיער. כינים כאמור קופצות מראש לראש, לכן מספיק שלילד או ילדה בגן יש כינים ואינם מטופלים לנגדן, הסיכוי שהילד שלכם ידבק גבוה מאוד. אספו את השיער של הילדים, על מנת שיבוא כמה שפחות במגע עם שיער של ילדים אחרים.
  3. לחפוף את השיער באופן קבוע עם שמפו לשימוש יומיומי נגד כינים.
  4. רוזמרין. הרוזמרין ידוע ביכולתו למניעת כינים. יש ספריי וקרם לשיער לסירוק קל שמכיל רוזמרין ושומר על השיער, וכמו כן יש טיפות מיוחדות לטפטוף מאחורי האוזניים כל בוקר. מונע כינים, מקל על הסירוק וגם ריח טוב.

עברנו כמה ימים קשים מנשוא של בכי (שלה ושלי), סירוקים אינסופיים, גירודים אינסופיים (שלה ושלי), והיו רגעים שהרגשתי כמו גורילה שפולה כינים מגור הגורילה שלה (אבל לא אכלתי אותן אל תדאגו). לבסוף, אחרי שלושה טיפולים, הכינים נעלמו. מאז אני מקפידה במניעה באופן קבוע. בנוסף אני מתריעה אמהות אחרות לטפל ולמנוע, ומפצירה לא לשלוח לגן עם כינים בדיוק כמו שלא הייתן שולחות לגן עם חום.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!