ביצוע הפלה תרופתית

הפלה תרופתית

אחת מהאפשרויות להפסקת הריון לא רצוי היא הפלה תרופתית, שנחשבת ליעילה ולא פולשנית, אך מוגבלת בפרק הזמן שבו ניתן לבצע אותה. לא כל אישה מעוניינת להיכנס להריון בשלבים כאלה ואחרים במהלך חייה, ובדרך כלל אותה האישה נשמרת ומשתפת בכך את סביבתה הקרובה. יחד עם זאת, יתכנו “תקלות” הקשורות בשימוש באמצעי מניעה (או בחוסר השימוש בהם) אשר בגללן תיכנס האישה להיריון לא רצוי, ותבחן את האפשרויות העומדות בפניה להפסיק את ההיריון בדרך מהירה וקלה ככל האפשר, באופן שגם ישמור על בריאותה שלה.

 

כיצד מתבצעת הפלה תרופתית?

כפי שניתן להבין מהשם של דרך הפסקת הריון זו, מדובר על נטילת תרופה ולא על דרך פולשנית או כירורגית לסיום ההריון. על האישה להתאשפז אשפוז יום של מספר שעות, ליטול את התרופה, על פי הנחיות הצוות הרפואי, לאפשר לגוף את פרק הזמן הדרוש לשם הפלת שק ההיריון. באותו הזמן יש להישאר במעקב אחר מדדים שונים הקשורים בבריאותה ובתפקודן התקין של כלל מערכות גופה של האישה. למרות שאין מדובר בפעולה פולשנית, עדיין מתבצעת התערבות בפעולותיו התקינות והטבעיות של הגוף ויש לוודא שה”הפרעה” מבצעת רק את מה שהיא אמורה ולא פוגמת בתהליכים אחרים בגוף האישה המתבצעים במקביל לכך.

 

באילו מצבים ניתן לבצע הפלה תרופתית?

להלן כמה פרטי מידע חשובים אודות האפשרות של הפלה תרופתית. חשוב מאד להבהיר שמדובר במידע כללי בלבד, אין לראות בו ייעוץ רפואי ואין להסתמך עליו באופן מוחלט או לקבל החלטות על בסיסו בלבד:

  • את ההפלה התרופתית ניתן לבצע עד שבוע 7 של ההיריון.
  • אין לבצע הפלה באופן פרטי, אלא בבית חולים מוסדר, לאחר קבלת אישור מהוועדה להפסקת הריון.
  • ההפלה עצמה מבוצעת בשני חלקים ובנטילת כמה סוגים של תרופות ספציפיות.
  • את התהליך יש ללוות בבדיקת אולטרה סאונד, על מנת לוודא שאכן שק ההיריון נפלט בשלמותו ולא נשארו שאריות ברחמה של האישה (מה שעלול להוביל להתערבות כירורגית על מנת להרחיקן).
ביצוע הפלה תרופתית

ביצוע הפלה תרופתית

בישראל, במקרים מסוימים הקשורים לתקינות העובר או לגילה של האישה, משתתפות קופות החולים במימון הליך הפסקת ההריון. היתרון הגדול ביותר של דרך זו הוא שאין מדובר בהליך כירורגי, האישה נשארת ערנית וחיונית ואפילו שומרת על שגרת היום שלה ואין צורך בשום סוג של הרדמה, טשטוש או אלחוש.

בנוסף לכך, על פי מחקרים ומקורות בספרות הרפואית, נחשבת ההפלה התרופתית ליעילה מאד ובעלת אחוזי הצלחה גבוהים מאד. באופן כללי ניתן לומר שמדובר בהליך ללא תופעות לוואי או סיכון לזיהום, למעט סיכוי קל לדימום מוגבר בימים שלאחר פליטתו של שק ההיריון מהגוף, דימום שניתן להסביר אותו בפעולה טבעית, שכן במידה ואין ההיריון מתפתח, הרי שאין צורך בשכבת ההגנה הדמית שהרחם מכין עבור העובר.

 

מתי יש להפנות את תשומת הלב של הצוות הרפואי?

למרות שמדובר, כאמור, בהליך בעלי סיכויי הצלחה גבוהים, תמיד ישנם מקרים יוצאים מן הכלל. לפני ביצוע הפלה תרופתית יש ליידע את הצוות הרפואי שמבצע את ההליך על כל היסטוריה תרופתית אחרת, הפלות קודמות אם היו, צריכת תרופות באופן קבוע או כל מצב רפואי אחר קודם. במידה והאישה נוטלת תרופות כלשהן על בסיס קבוע, חשוב שהצוות יידע על כך ויציין זאת בתיק הרפואי. על מנת לוודא שוב שהליך ההפלה התרופתית מתאים לאישה ואין בו כדי לסכן את בריאותה, חלילה, יש לעדכן את הצוות הרפואי אם האישה יודעת על רגישות שיש לה לתרופות מסוג זה או אחר, תופעות רפואיות שהאישה יודעת על קיומן, כמו בעיות בקרישת הדם, אלרגיות שונות, אנמיה או מחלה כרונית כלשהי. במידה ובמהלך ימי נטילת התרופות סובלת האישה מכאבים חזקים או כל תופעה אחרת – עליה להיוועץ מיד עם הרופא המטפל ללא דיחוי.

 

אין לראות בכתוב לעיל כל ייעוץ רפואי, משום סוג ו/או המלצה לטיפול, ואין בו כדי להחליף ייעוץ ו/או טיפול רפואי.

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!