כוס סוכר שלמה - בדיקת העמסת סוכר בהריון

העמסת סוכר – בדיקת סוכר בהריון

בערך בשבוע 24 מגיעה אחת הבדיקות הכי שנואות על כל אישה בהריון – העמסת סוכר. אפילו ילדים שאובים מאוד דברי מתיקה לא יאהבו את הבדיקה הזו (אולי את הרעיון בכללי כן, אבל לא כשינסו אותו באמת בפועל). עליך לשתות כוס שלמה של מים שבה מומסת אבקה אשר גורמת לך להרגיש כאילו את בעצם שותה כוס שלמה של סוכר. כן , כוס שלמה. של סוכר.

ישנם שמייעצים להביא איתך לימון לבדיקה, אבל זה לא עוזר ולו במעט. צניחת הסוכר שבאה אחר כך, יכולה לגרום לכל אישה, גם אם היא לא בהריון, להתעלף… בקיצור, בדיקת העמסת סוכר היא אחת החוויות הלא נעימות שיש בהריון.

 

מדוע צריך לבצע את בדיקת העמסת הסוכר?

כ-5% מכלל הנשים בהריון יחלו בשלב זה או אחר של ההריון בסכרת הריון המוכרת גם בשם “סוכרת הריונית”. סכרת הריון יכולה לגרום לסיבוכים בהריון גם לאם וגם לעובר. אצל כ-40% מהנשים ההריוניות לא יהיו כל סימנים מוקדמים ותופעות לוואי במהלך ההריון טרם הופעת המחלה.

 

מתי מבצעים את הבדיקה?

כוס סוכר שלמה - בדיקת העמסת סוכר בהריון

כוס סוכר שלמה – בדיקת העמסת סוכר בהריון

את הבדיקה יש לבצע בין שבוע 24 לשבוע 28 להריון, זאת על מנת לאבחן בזמן האם את סובלת מסוכרת הריונית או לא. יש לבצע את הבדיקה מחדש כל הריון, גם אם בהריון הקודם לא סבלת מסכרת הריונית והבדיקות היו תקינות, על אחת כמה וכמה כאשר כן סבלת מהמחלה.

בדיקות העמסת הסוכר מתחלקות לשני סוגי בדיקות:

1.העמסת סוכר של חמישים גרם סוכר – זו בדיקה שאותה כל אישה בהריון צריכה לעבור במהלך שבועות  ההריון 24 עד 28.

2. העמסת סוכר של מאה גרם סוכר – זו בדיקה שאליה ניגשות רק הנשים אשר תוצאות הבדיקה הראשונה שלהן יצאו לא תקינות, ואי לכך הן חייבות בבדיקה מעמיקה יותר.

 

בדיקת העמסת סוכר חמישים גרם:

הבדיקה הזו לא מאבחנת בפירוש שהאישה חולה בסכרת הריון, אלא כמו בדיקות הריון רבות אחרות, הינה בדיקת סוכר שתפקידה למקם את אותה האישה על הגרף מול הנשים האחרות הנמצאות באותו שלב הריון כמו שלה. הבדיקה מאבחנת את רמת הגלוקוז מול שאר הנשים בהתאם לרמת הגלוקוז התקינה  שצריכה להיות בגוף. אם הבדיקה חריגה, היא יכולה לרמז על סכרת ואז יש לבצע את המשך הבדיקות.

אין צורך להיות בצום לפני בדיקה זו, אבל לאחריה לא תוכלי לשתות, לאכול או לעשן. כאשר תגיעי לרופא לצורך הבדיקה, תילקח ממך דגימת דם לבדיקת רמת הסוכר הרגילה בדם שלך ביומיום. לאחר מכן, תשתי 50 גרם סוכר מומס במים ותמתיני שעה. לאחר שתחלוף אותה שעה, תילקח ממך דגימת דם נוספת כדי לבדוק את רמת הסוכר בדם לאחר העמסת הסוכר.

במידה והבדיקה תצא חריגה מהנורמה המקובלת לשבוע ההריון בו את נמצאת ובהתאם לתוצאות המקובלות לבדיקת סקר זו, את תאלצי לעבור בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם על מנת לוודא שלא מדובר בסכרת הריון. אם בבדיקה זו התקבלה תוצאה של 200 מיליגרם גלוקוז לדציליטר או יותר מכך, הרופא יאבחן את ההריונית כבר באותו רגע כסובלת מסכרת הריון, ללא צורך בבדיקת העמסת סוכר של מאה גרם.

 

בדיקת העמסת סוכר מאה גרם:

בדיקת העמסת הסוכר השנייה (100 גרם), היא בדיקה נוספת שלא מתבצעת באותו יום של הבדיקה הראשונה של ה-50 גרם. לכן, אם יצאה לך תוצאה של יותר מ-140 מיליגרם גלוקוז לדצילטר, עלייך להגיע למרפאה בשנית והפעם לשתות מאה גרם סוכר מומס במים (איזה כיף!).

הבדיקה הזו אינה בדיקת סקר, היא נועדה לאבחן אם אכן את סובלת מסכרת הריונית. אם בהעמסת סוכר של 100 גרם תתקבל תוצאה נמוכה יותר מ-130 מיליגרם גלוקוז לדצילטר, זה אומר שהבדיקה תקינה ואינך סובלת מסכרת הריונית. בדיקה שתראה 130 מיליגרם, או יותר מכך, מראה שאכן את סובלת מסכרת הריונית ויש לפנות להמשך טיפול נגד סוכרת הריון.

כמו כן, נשים שיש להן תסמינים נוספים של סכרת הריון, גם אם הבדיקה של ה-50 גרם הייתה תקינה, יופנו לעשות את הבדיקה של העמסת 100 גרם, על מנת שהרופא יהיה בטוח אם מדובר בסוכרת הריון או לא.

אם קיבלת תוצאות גבוהות ואובחנת עם סכרת הריון או שיש חשד לכך, גשי עם תוצאות הבדיקות אל רופא הנשים שלך להמשך טיפול. כאמור, סכרת הריון עלולה לגרום לנזק לעובר ולך. לכן, יש לטפל בסוכרת בהקדם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!