אין כמו ריח של תינוק. ריח ממכר ונעים שרק רוצים להסניף ממנו עוד ועוד. על ההורים להקפיד על פעילויות יומיומיות על מנת לשמור על ההיגיינה של התינוק, בגלל שמדובר בייצור עדין עם עור רגיש ורך.
סיבון התינוק במהלך המקלחת
מלבד לנקות את העור של התינוק ביסודיות, צריך לשמור על הלחות שלו ולמנוע מצבים של גירוי או יובש בעור הרגיש של התינוק. לכן, חשוב בעיקר בשנה הראשונה, לבחור בסבון היפואלרגני שמותאם במיוחד לעורם הרגיש של תינוקות. סבוני תינוקות הם לרוב נוזליים, מהסיבה שסבונים מוצקים מכילים חומרים שעלולים לגרום ליובש ולכן אינם מתאימים לעורם העדין של התינוקות. יש לבחור סבון שמכיל שמנים עם רמת חומציות כמה שיותר קרובה לרמת החומציות הטבעית של העור, סבון כזה שישאיר את עורו של התינוק רך ונעים למגע לאחר הרחצה. יש לרחוץ את התינוק כל יום ואין צורך להשתמש במוצרים כמו ספוג או מטלית, אלא לנקות אותו לאט ובעדינות עם הידיים.
חפיפה לתינוק
כאשר חופפים את ראש התינוק יש לבחור תכשירים שמתאימים לתינוקות, מכיוון שהם עדינים יותר, מונעים יובש בקרקפת וצריבה, למקרה שנכנסו בטעות לעיניו של התינוק במהלך החפיפה. כמו כן, רוב מוצרי השמפו לתינוקות מכילים רוזמרין המונע כינים, מבריק את השיער ומחזק את שורשיו יחד עם עוד סוגי שמנים העוזרים לשיער להתחזק ולצמוח באופן בריא יותר. בכל יום, במסגרת האמבטיה, יש לחפוף כל יום את ראשו של התינוק.
טיפוח הפנים של התינוק

היגיינת תינוקות
יש להקפיד לשטוף את פני התינוק במהלך היום ולנגב אותם היטב על מנת למנוע גירויים. כמו כן, אם יש יובש או אדמומיות בעור, כדאי להקפיד למרוח קרם פנים מיוחד לתינוקות. בצוואר התינוק ייתכנו גירויים בגלל הקפלים בעור. הקפידו לנקות היטב את האזור בעזרת צמר גפן ולייבש את המקום, כי לחות תגרום לגירוי נוסף. מעיני התינוק יש לנקות רק את ההפרשות בצידי העיניים, ורק בעזרת פד סטרילי עם מים פושרים ולא מעבר לכך, אלא אם כן מדובר במצב רפואי ואז עקבו אחר הנחיות הרופא. את העיניים נגבו מכיוון העין החוצה על מנת למנוע מצב של הכנסת ההפרשות לתוך העין. את האוזניים נקו בעדינות בחלק החיצוני בלבד. אין צורך לנקות את החלק הפנימי של אוזן התינוק. את האף נקו בעדינות עם נייר רך או מגבון המותאם לתינוקות והקפידו שלא ייווצר גירוי או יובש.
טיפוח גוף התינוק
לאחר הרחצה מומלץ וכדאי למרוח את גופו של התינוק בקרם לחות מיוחד לתינוקות. מלבד הטיפוח וההגנה על העור, מדובר בזמן איכות ועיסוי שיכול לעזור להקלה על גזים והרפיית שרירים. בקיץ, הקרם חשוב מאוד לאחר החשיפה לשמש ובחורף על מנת למנוע יובש, לכן חשוב להקפיד לעשות זאת לאחר כל רחצה. מרחו בעזרת ידיכם את התינוק והימנעו מכך שכפות ידיו יבואו במגע עם הקרם. במהלך החתלה השתמשו במעט משחת החתלה, המותאמת לאזור החיתול, אווררו היטב את האזור ויבשו אותו. לאחר המקלחת ומרחו מעט קרם החתלה. לאחר מכן השאירו את האזור פתוח לאוויר כמה שניתן ורק אז סגרו את החיתול. במקרים של גירוי קשה או פטרייה, יש להשתמש בקרם רפואי מיוחד הניתן במרשם רופא. הקפידו לבדוק את איבר המין לוודא שאין שערות, לכלוכים, הפרשות או אדמומיות.
גזיזת ציפורניים לתינוק
את ציפורני התינוק ניתן לגזוז בסביבות גיל 3 שבועות, לאחר שהעור נפרד מהציפורניים וכאשר הרופא מאשר זאת. יש להשתמש במספריים מיוחדים לשם כך ולעשות זאת בעדינות, רצוי בזמן שהתינוק ישן ולא משתולל ויכול לפצוע את עצמו. יש להקפיד שהציפורניים תהיינה נקיות ולוודא כל שבוע שלא צמחו יותר מדי. יש לבדוק את ציפורניי הרגליים גם כן באופן קבוע. את הציפורניים בידיים התחילו לגזור בצורה מעוגלת מהקצה הימני, את ציפורני הרגליים גזרו כאשר התינוק שוכב על גבו.
מגבונים לחים
השימוש במגבונים הוא נוח ויעיל ומשמש כמעט לכל דבר כשיש תינוק בסביבה. יש להקפיד להשתמש במגבונים המותאמים לתינוקות, מגבונים ללא תוספת אלכוהול, ללא תוספת בישום או בבישום קל, וכאלה שהם היפו אלרגניים. לאזור החיתול, כדאי לבחור מגבונים לחים עבים ורכים ולוודא שאין תגובה בעורו של התינוק לסוג המגבון שבחרתם. לפנים יש להשתמש במגבונים מיוחדים שמיועדים לפנים אשר לא יגרמו לתגובה אלרגית או צריבה בעיניים אצל התינוק.
הגנה מפני השמש
החשיפה של עורו הרגיש והעדין של התינוק לעור השמש מסוכנת מאוד ולכן יש להקפיד לצאת איתו בשעות הבוקר המוקדמות (לפני עשר בבוקר), או אחר הצהריים (לאחר השעה חמש). בשעות הללו קרני השמש פחות מזיקות. בכל שעה בה תצאו עם התינוק, הקפידו לשמור ולהגן על עורו, גם בצל, מרחו בקרם הגנה המתאים לתינוקות, חבשו כובע לראשו ושימו גגון לעגלה. כמו כן, שימו לב שהוא יונק מספיק או שותה מספיק מים.
הקפידו על הגיינת התינוק, שמרו על עורו הרך והעדין ואל תשכחו להסניף את הריח המטריף שלו בכל הזדמנות אשר נקרית בדרככם.