הרבה נשים לקראת הלידה מתחילות להתלבט ולהתחבט בסוגיה “איפה כדאי ללדת?”. לרוב הן מחליטות לפי המלצות של חברות, שילדו כבר באותו בית חולים, למרות שכל משמרת היא משהו אחר וכל אחת חווה את הלידה אחרת, כך שאחת יכולה להמליץ על בית חולים מסוים בעוד השנייה תטען שהוא נוראי. בכל מקרה, לפי הלידה, את צריכה להחליט איפה ללדת. במה צריך להתחשב בבחירת בית חולים, ולפי מה מחליטים לאן לנסוע כשמתחילים הצירים או כאשר יורדים המים?
בחירת בית חולים ללידה

“איפה כדאי לי ללדת?” – בחירת בית חולים ללידה
ישנם מספר גורמים שעליך להתחשב בהם לפני שאת בוחרת את בית החולים בו תלדי:
- המרחק של בית החולים מהבית. אם הלידה מתחילה, בעיקר אם זו לידה ראשונה ואת לא יודעת כמה זמן ייקח עד שהיא תתפתח, כדאי לבחור בית חולים שקרוב לבית שלך. אם בחרת בית חולים אחר מסיבות כאלו ואחרות, נגיד כזה שקרוב לבית הורייך, דאגי לשהות אצלם לפני הלידה. כך, במקרה שתתחיל לידה תוכלי להגיע במהירות אל בית החולים שבחרת מראש. כמו כן, קחי בחשבון שלאחר הלידה בן זוגך ומשפחתך ירצו לבוא לבקר ולכן כדאי שיהיה להם נח וקרוב להגיע.
- עומס בחדר הלידה. לפני שאת יוצאת לחדר הלידה, התקשרי לבית החולים ובדקי מה העומס בחדר הלידה באותו הרגע. אם יש עומס, אולי עדיף לך לנסוע לבית חולים אחר ולהימנע מלהגיע לבית חולים שבו יש עומס בחדר הלידה, בבית חולים כזה לא בטוח שתקבלי את היחס שאת צריכה ואת התנאים האופטימליים מבחינתך ללדת.
- הריון בסיכון. אם את נמצאת בהריון בסיכון ואת צריכה טיפול מיוחד, או יש צורך חלילה בפגייה, יש לבדוק את בית החולים ואת הרופאים שנמצאים בבית החולים. אם יש לך רופא משלך שעובד בבית חולים מסוים, רצוי ללדת באותו בית חולים ולוודא איתו שהוא נמצא במשמרת בזמן הלידה שלך.
- בדיקת הנהלים בבית החולים. חשוב שתדעי מראש מהם הנהלים של בית החולים בו את הולכת ללדת מבחינת ניתוח קיסרי, מתן משככי כאבים, מלווים בלידה והאם אפשר ללדת לידה טבעית. ישנם מספר בתי חולים בודדים שמאפשרים לידה טבעית, לכן כדאי לבחור ללדת בהם מראש במידה וזה מה שאת באמת רוצה.
- אם את מעוניינת במלונית או בשהות עם התינוק מיד לאחר הלידה, כדאי לבחור בבית חולים שיש בו מלונית צמודה, שהנהלים שלו מאשרים להיות עם התינוק – ביות מלא או ביות חלקי. בדקי מראש מהם הנהלים לגבי מתן תחליף מזון לתינוק והנקה, על מנת שלא תהי מופתעת ברגע האמת.
- המלצות. אין ספק שהמלצות של יולדות אחרות הן עצה מאוד טובה עבורך. נכון שזה מאוד תלוי משמרת ותלוי יולדת, אבל אם יש מספר יולדות שלא ממליצות על אותו חדר יולדות, כי הוא מיושן או שהצוות לא נעים, אז כדאי להתחשב בדעות של אותן יולדות ולקחת אותן בשכלול הכללי של בחירת המקום שבו תרצי ללדת את התינוק שלך.
- סיור מוקדם בחדר הלידה. דברים שיפריעו לך הם לאו דווקא דברים שיפריעו לאחרות במהלך הלידה. לכן, מאוד חשוב לערוך סיור מקדים בבית החולים שאת רוצה ללדת בו וגם בעוד בית חולים כאופציה שנייה, על מנת שתדעי בדיוק איפה ממוקמת החניה, כמה היא רחוקה מחדר היולדות, איפה חדר הלידה, מה צריך להביא איתך ללידה, תוכלי לראות את חדר הבדיקות, להיפגש עם הצוות הרפואי, תבקשי לראות את חדר הלידה וגם את החדרים במחלקה כדי לוודא שהכל לטעמך (עד כמה שאפשר).
על פי כל הסעיפים הללו תוכלי להחליט אם בית החולים מתאים לך. בסופו של דבר הכל תלוי בלידה עצמה, בצוות שיהיה סביבך ובמשמרת. אך הכנה מראש ובחירה נכונה, יכולה רק לתרום ללידה קלה ומוצלחת.