ילדים רבים סובלים בצורה כזו או אחרת מסוג של קושי בוויסות חושי. הדבר מתבטא בצורות שונות כמו קושי במגע או צורך במגע רב, הימנעות ממרקמים שונים או שייתכן בכלל שכל מגע קטן יטריד אותם. קושי בוויסות חושי יכול להתבטא באוכל, במשחק, בציור, ולאחר מכן להתפתח לבעיות של קשב וריכוז בלימודים. על מנת להתמודד עם קושי בוויסות החושי ועם בעיות קשב וריכוז או עם עיכובים התפתחותיים, הומצאו לא מעט מכשירים, אביזרים ופעילויות שיכולים לעזור לווסת את חושיו של הילד, להרגיע אותו ולאפשר לו לחוש מגע אחר.
ניתן לרכוש את האביזרים האלה בחנויות מיוחדות או להתאים אביזרים על פי הצורך, ולהשתמש בהם במהלך פעילות עם הילד או ביום יום בבית על מנת לטפל בילד ולאפשר לו להשתחרר ולהתפתח. הקשיים העיקריים אצל ילדים מתרכזים בקשיים תחושתיים, בעיקר בידיים ובפה, שלאחר מכן הופכים לקושי בגזירה או בהחזקה נכונה של עיפרון. ילדים שמחפשים לדוגמה את הגירוי התחושתי באופן קבוע, יכניסו דברים לפה, מה שיכול להיות גם מסוכן ובגיל מסוים גם לא מתאים מבחינה חברתית. לכן, ישנם מוצרים כמו שרשראות לעיסה וגם צמידים סנסוריים שיכולים לשמש כנשכנים, במקום שהילד ילעס חפצים או את השרוול של החולצה. המוצרים והאביזרים מספקים בעצם מענה תחושתי לילד ומשאירים אותו מרוכז.
חשוב לבחור נשכנים שמותאמים ללעיסה, ממש כמו של תינוקות, אבל כאלו שמיועדים לטיפולים מוטוריים. חפצים אלה לא יפגעו בפה ובשיניים כמו חפצים אחרים שהילד עלול להכניס לפה. ילדים בעלי קושי תחושתי צריכים מגע עמוק ולהיחשף לכמה שיותר מרקמים. אפשר לראות זאת אצל ילדים הנמנעים מלגעת במרקמים כמו חול בוץ או צבע ואפילו נרתעים מהמגע איתם. לצורך כך, אפשר להשתמש במגוון מוצרים כמו כדורים עם בליטות, מברשות קשות ורכות ואפילו גלילים עם נקודות וזיזים – כל אלו מגבירים את התחושה ומזרימים את הדם באיברים השונים. המלצה נוספת לילדים המפחדים להתלכלך או לא אוהבים את המגע בחומרים, ניתן להשתמש בחול קינטי או בצק קינטי שמאפשרים את אותה תחושה ועבודה כמו עם חול או ברזל רגיל רק שאינם דביקים ואינם משאירים סימנים או לכלוך ומאפשרים הנאה מירבית.
אביזרים עבור קושי בוויסות חושי בתחומים שונים

לתת לילד לחוש את מרקם החול
ילדים בעלי קושי בהחזקת חפצים בתור תינוקות אשר לא טופלו, יחוו את אותו הקושי כאשר יגדלו ולא יצליחו לאחוז את הצבע, העיפרון ואף המספריים בצורה נכונה. מעבר לתרגול, חשוב להיעזר בחפצים שונים, כמו מחזיק עיפרון מסיליקון או ספוג שיקל על החזקת העיפרון בצורה הנכונה או בעטים רחבים. לעניין המספריים, ישנם מספריים רבים עם להבים מעוגלים, להבים הפוכים, ואפילו כאלה קטנות וקלות במשקל שהופכים את החוויה לנוחה לילדים שלא מצליחים לגזור עם מספריים רגילים.
לילדים עם בעיה של חולשה מוטורית או קושי בהפעלת הפרקים, ישנם מספריים בעלי פתיחה עצמית קלה במיוחד ומשקל קל ואף מספריים עם שני מקומות לאצבעות, זאת על מנת להתאמן על פתיחה וסגירה של המספריים. קניית המספריים המיוחדים לא מספיקה, צריך להתאמן עם הילד באופן קבוע על גזירה איתם.
לילדים המתקשים באכילה ונוהגים ללכלך באופן קבוע את הסביבה, או לכאלה הנמנעים ממאכלים מסוימים בגלל שהם מטפטפים, הומצאו אביזרים כגון מקל אחיזה או גביע שנח להחזיק והכל מטפטף לתוך הגביע ולא על הילד. אביזרים אלו עוזרים לשמור על הניקיון ולא מפחיתים את ההנאה. אפשר גם לייצר אביזרים בבית ולהכניס את מקל הארטיק לתוך קערת פלסטיק חד פעמית או קערה רב פעמית לשימוש חוזר.
גם בתחום הלבוש לא חסרים אביזרים, החל ממקלות שעוזרים להכניס את הידיים לשרוולים בצורה הנכונה, דרך ווסטים בעלי כריות כבדות יחסית המפעילות משקל על כתפי הילד ועוזרות לו לעמוד יציב ולהתלבש, ועד פלסטיק נוקשה שעוזר להחזיק את הגרב פתוחה בזמן הכנסת כף הרגל ולמנוע תסכול של הילד בזמן שהוא גורב גרביים או נועל נעליים.
מדובר בהמון אביזרים שמצויים כיום בשוק, בין אם בחנויות מיוחדות או ברשתות השיווק השונות, את חלקם אפשר להכין בבית לבד או לקנות בחנות צעצועים רגילה ולשנות את היעוד המקורי שלהם. חשוב להיוועץ עם איש מקצוע ולהתאים את הטיפול ואת המגע לילד, בהתאם לתחושה שלו ולקושי הספציפי שלו.