כסא אוכל לתינוק

בחירת כיסא אוכל לתינוק

נוני הקטנצ’יק שלנו כבר מתיישב לבד, מחזיק את עצמו יפה ועבר בהצלחה את שלב הטעימות של אוכל מוצק. עכשיו הגיע השלב בו צריך לבחור כיסא אוכל לתינוק, הוא לגמרי מוכן להצטרף לשולחן האוכל המשפחתי בזמן הארוחות. אך איך נדע איזה כיסא אוכל לבחור עבור התינוק שלנו, איך נדע האם הכיסא בטוח מספיק עבורו? ארגוני הבטיחות ומכון התקנים הישראלי מחמירים למדי בתקנים של כיסא אוכל לתינוקות וילדים, זאת מכיוון שישנן לא מעט סכנות כאשר מושיבים תינוק עצמאית ולכן גם כשהוא כבר יושב יציב אין להשאיר ילד לבדו בכיסא האוכל.

 

כל מה שחשוב לדעת לפני שקונים כיסא אוכל לתינוק

כסא אוכל לתינוק

כסא אוכל לתינוק

אנחנו רוצים לצרף את הילד לשולחן האוכל, אך לפני שעושים זאת, חשוב לדעת איך לבחור כיסא אוכל מתאים עבורו.

  1. יש לוודא שהכיסא מאושר על ידי מכון התקנים הישראלי ומודבקת עליו מדבקה עם הוראות שימוש, פרטי היצרן והמשווק, באופן ברור ובעברית.
  2. מומלץ לבצע בדיקה ידנית של הכיסא, לבדוק שאין בו חורים גדולים, חריצים, בליטות או תופסנים כלשהם שיכולים לפגוע בתינוק בזמן הישיבה בו.
  3. וודאו שהכיסא נח לתפעול מבחינת הגבהה, הנמכה, קיפול וניקוי.
  4. על רוחב הרצועה של הכיסא, שסוגרת באזור המפשעה, להיות ברוחב של 2 ס”מ מינימום והיא חייבת להיות מחוברת למושב.
  5. מומלץ לבדוק פיזית אם הכיסא נוטה ליפול או להתהפך בקלות.
  6. רצוי לבחור כיסאות מעץ או מתכת, שהם בעלי יציבות חזקה יותר מאשר כיסא פלסטיק, אך בכל כיסא יש לוודא שהתחתית חזקה ועמידה.
  7. צריך לראות שיש רתמות מאבטחות ב-5 נקודות קלות לקשירה ולניתוק עבור מבוגרים ולא עבור ילדים.

 

כללי בטיחות להצבת כיסא תינוק ליד שולחן האוכל

לאחר שבחרתם כיסא אוכל המתאים לתינוק או לילד שלכם והבאתם אותו הביתה, עכשיו הגיע הזמן להוסיף את הקטנצ’יק אליכם לארוחות. יש מספר כללי בטיחות וזהירות שכדאי להקפיד עליהם:

  1. מקמו את הכיסא קרוב למבוגר אחראי שישמור על התינוק במהלך כל הארוחה, הרחק מחשמל, חוטים, וילונות, ולא במעבר או בפינת השולחן.
  2. הרחיקו מהתינוק חפצים חדים ואוכל שלא בשבילו. הקפידו להגיש לו הכל לשולחן המחובר לכיסא האוכל של התינוק, עם כלי אוכל המתאימים לו.
  3. בכל פעם שאתם מושיבים את הילד בכיסא האוכל, הקפידו לרתום אותו בכל רתמות הבטיחות, וודאו שהכיסא יציב ושהתינוק קשור כמו שצריך.
  4. אל תתנו לילד לטפס לבד על הכיסא או לאח קטן לעזור לו, אלא רק למבוגר שירתום את הילד כנדרש.
  5. במידה ואתם נותנים לתינוק לאכול במטבח או בסלון בזמן סידורים, הרחיקו אותו מתנור, כיור, מכונת כביסה או כל מכשיר ואביזר שהוא יכול לגשת אליהם בקלות מהכיסא. כמובן אל תשאירו את התינוק לבד בכיסא, אפילו לא לרגע אחד.
  6. אל תשעינו חפצים על הכיסא ואל תישענו עליו בעצמיכם.
  7. רצוי לתת לילד לאכול עם חולצה שניתן ללכלך, או בלי חולצה כלל, או עם סינר ולשים לב שאינו חונק ולא יכול להפוך את הסינר על ראשו.
  8. הקפידו לנקות את כל חלקי הכיסא לאחר שימוש ולהניחו בצד כאשר אינו בשימוש.

שתהיה ארוחה טעימה ומהנה יחדיו! בתאבון!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!