ילדה בימים הראשונים בגן

הסתגלות בגן בימים הראשונים

החופש הגדול הסתיים ושנת הלימודים החלה. הסתגלות בגן בימים הראשונים היא אף פעם לא דבר קל, לא להורים ולא לילדים. גם אם מדובר בגן מוכר ובמיוחד אם מדובר בגן חדש, לאחר שהילד היה בחופשה עם ההורים וצמוד יותר אליהם למשך זמן ארוך (גם אם הוא לא היה במשך כל החופש הגדול ללא מסגרת, עדיין יש אווירה של חופש) ועכשיו הוא נכנס חזרה למסגרת עם ילדים חדשים ואולי אפילו צוות חדש.

 

לא לשדר לחץ לילד

ילדה בימים הראשונים בגן

ילדה בימים הראשונים בגן

גם אם הילד מכיר את הגננת, יש מתח באוויר בימים הראשונים של תחילת הלימודים. ילדים שלא מכירים את המסגרת, בוכים וקשה להם להיפרד, וכידוע בכי אצל ילדים הוא מדבק… כמו כן, הורים לחוצים מעבירים את הרגשת הלחץ לילדים ולכן הדבר הכי חשוב בתחילת שנת הלימודים ובימים הראשונים של הסתגלות בגן, הוא לא לשדר לחץ לילד. גם אם אתם לחוצים, גם אם אתם לא בטוחים ודואגים לילד, השתדלו להיות הכי רגועים שאפשר ולשדר להם ביטחון במסגרת בה הם נמצאים, כדי שהם ירגישו ביטחון ורוגע.

 

לשתף פעולה עם הצוות החינוכי

ברגע שאנחנו שמים את הילד בגן למשך אותן שעות, מי שאחראי על הילד מכל הבחינות הוא הצוות החינוכי. לכן, חשוב לסמוך עליו, לתמוך בו, ולשתף איתו פעולה. נכון, אנחנו ההורים, אבל אנחנו צריכים להקשיב לבקשות ולהוראות הצוות, בעיקר בימים הראשונים. הצוות החינוכי הינו בעל ניסיון, ויש לאנשי המקצוע את ידע כיצד להרגיל את הילדים למסגרת בימים הראשונים. אם נשתף פעולה, זה יעבור יותר בקלות וגם הילד ילמד לשחרר ולסמוך עליהם.

 

לפנות את הבוקר

נכון שנגמר החופש ויש עוד ילדים בעוד מסגרות, וגם יום עבודה, אבל חוסר סבלנות לא יעזור לאף אחד. בדקו מראש כמה שעות הסתגלות יש כל יום בכל מסגרת וחלקו אותן ביניכם. היו שם בשביל הילד, גם אם הוא צריך עוד כמה רגעים. אל תהיו חסרי סבלנות, אל תמהרו ללכת לעבודה, כי הילד ירגיש זאת. אם צריך, הישארו כמה שצריך ועוד קצת. ברגע שהצוות מאשר ללכת והילד הסתגל, אל תמהרו לברוח – הישארו באזור למקרה הצורך…

 

אל תיעלמו לילד – היפרדו ממנו כמו שצריך

גם אם הילד כבר התחיל לשחק או הפסיק לבדוק כל רגע אם אתם בסביבה, אל תיעלמו לו. זה שהוא יודע שאתם שם בקרבת מקום לכל מקרה שלא יקרה, זו אחת הסיבות שהוא משחרר יותר בקלות. יש ילדים שקל להם יותר ויש כאלה שפחות. אבל אם הוא יחפש אתכם והלכתם בלי לומר שלום, הוא עלול לפרש זאת כנטישה. לכן, היפרדו בחיבוק ונשיקה בגובה שלו, ולא כדרך אגב, הסבירו והבטיחו שתבואו לקחת אותו ורק אז תלכו. זו לא נטישה, זו פרידה זמנית, לכן צריך להפוך אותה לחוויה כמה שיותר נעימה וקלה.

 

שחררו

לא משנה אם הילד ממשיך לבכות או שולח ידיים, לא משנה אם הוא ממשיך לשחק ובכלל לא מתייחס אליכם – אמרו שלום ולכו. הגננת תסתדר. אם אתם דואגים, אתם יכולים להישאר מחוץ לדלת כדי להיווכח בעצמכם שהוא נרגע. אל תמשיכו לעמוד ליד הילד. נפרדתם – אז לכו. אל תחזרו, כי זה יבלבל אותו ואל תתקשרו כל עשר דקות במהלך היום, בעיקר בימים הראשונים על מנת לא להפריע לצוות לקלוט את שאר הילדים. נכון, זה לא קל, בעיקר כשזו מסגרת חדשה ובעיקר אם זה הילד הראשון שנכנס למסגרת, אבל שחררו! האמינו בעצמכם שבחרתם עבורו מסגרת טובה וגם אם הוא בוכה זה טבעי וזה יעבור.

התאקלמות מהירה וקלה לכל הילדים בכל המסגרות ושנת לימודים פוריה!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!