הדבקות בווירוס

“יש וירוס לילד – אין מה לעשות…”

כל הורה לתינוק או לילד מכיר היטב את המילה “וירוס”. לא פעם ולא פעמיים קורה שהילד חולה, עולה לו החום, הוא לא מרגיש טוב, ולוקחים אותו לבדיקה אצל רופא המשפחה. הרופא בודק ואומר שזה וירוס. לפעמים הווירוס ניתן לטיפול, אך לרוב מדובר במצב שבו יש לתת משככי כאבים ופשוט לחכות שהמחלה תעבור מעצמה.

המצב הופך לעוד יותר מתסכל כאשר לא ברור באיזה וירוס מדובר, ועד כמה הוא מדבק לסובבים. וירוס, או נגיף, הינו טפיל מיקרוסקופי שעל מנת להתרבות מתביית בתא חי בגוף. מחוץ לגוף הווירוס לא יכול להתרבות, ולכן אינו נחשב לחי. אך כאשר הוא נכנס לגוף האדם, הוא מתיישב בתוך תא חי ומתחיל להתרבות במהירות. הרפואה המודרנית לא מפסיקה לבדוק ולחקור את סוגי הנגיפים הקיימים, את דרך ההדבקות בהם, ולאילו מחלות הם גורמים. אך, לרוב כאמור, אין טיפול מסוים או תרופה לווירוסים כאשר לא ידוע בדיוק מה מקורם וכיצד להימנע מלהידבק בהם.

 

מחלות הנוצרות מווירוס

הדבקות בווירוס

הדבקות בווירוס

ישנן מחלות נפוצות כמו הצטננות או שפעת שנגרמות על ידי וירוס, וכן אבעבועות רוח הרפס ואף דלקת כרום המוח הן מחלות נגיפיות. במצב כזה, כאשר הרופא יודע לאבחן בדיוק באיזה ווירוס מדובר וממה נגרמה המחלה, הוא יוכל לטפל בהתאם. בחלק ניכר מהמצבים סוג הווירוס אינו מאובחן וממשיך להתרבות בגוף ולגרום למחלות כרוניות. נכון, זה מתסכל לחזור מהרופא עם התשובה ש”יש וירוס לילד ואין מה לעשות”. מאוד מתסכל. אבל ההמלצה היא לטפל בתינוק או בילד הכי טוב שאפשר, גם אם לא ברור ממה נגרמה המחלה או המצב ממנו הוא סובל, רצוי להקל עליו כמה שניתן כדי לעזור לו להחלים.

מספר המלצות להקלה לאחר הדבקות בווירוס:

  • משככי כאבים. חום אצל תינוקות וילדים נחשב חום החל מ-38.5, אך גם אם לילד יש חום יותר נמוך הנמצא בעלייה, או שהילד ללא חום כלל ומרגיש רע, אפשר לתת לו משכך כאבים על מנת להקל עליו. כאשר יש חום, יש לבדוק לאחר כשעה שאכן משכך הכאבים הוריד את החום והגוף מגיב למשכך הכאבים. אם החום ממשיך לעלות, אפשר לשלב בכל ארבע שעות משכך כאבים מסוג אחר ולהמשיך לעקוב, כדי לראות שיש תגובה וירידה במעלות החום.
  • הורדת חום בדרכים טבעיות. לפני שישר נותנים תרופה אפשר להכניס למקלחת פושרת, לתת ארטיק או “שלוק” קר, ולטייל בחוץ במידה ויש מזג אוויר טוב. אוויר נקי וחשיפה לשמש יכולים רק לעזור בתהליך ההחלמה. במידה והחום לא יורד, יש לשקול לתת תרופה להורדת החום.
  • שמירה על הגיינה. על מנת להימנע ממחלות כאלה ואחרות, וגם כאשר התינוק כבר חולה, יש לשמור על היגיינה מירבית. יש לשטוף ידיים בכל פעם שמטפלים בתינוק, לשמור על סביבתו נקייה, על סביבת החתלה נקייה, לזרוק לפח ואת הפח החוצה לאחר החתלות, וכן לקלח ולהחליף סדינים בתדירות גבוהה יותר עד תום המחלה.
  • אוורור. חשוב ביותר לאוורר את החדר של התינוק גם בימי החורף הקרים, הימצאותם של חיידקים באוויר (לא תמיד ברור אם זה וירוס או חיידק) לא מועילה לאף אחד, ולכן יש לאוורר את החדר. כמו כן במידה ויש יום יחסית חמים, עם שמש חמימה, רצוי לעטוף את התינוק היטב ולצאת לטיול בחוץ על מנת שינשום אוויר צח ונקי ויוכל להתאוורר.
  • מעקב רפואי. גם אם נאמר לך שיש לילד וירוס ולא ניתן כל טיפול תרופתי, כדאי לעקוב אחר הילד כדי לוודא שהוא שותה מספיק (אם הוא לא אוכל, אין מה לדאוג. גם לנו המבוגרים אין תיאבון כשאנחנו לא מרגישים טוב) ולא מתייבש, מגיב לתרופה להורדת חום, ולא מפתח תסמינים אחרים כמו פריחה למשל. תוך כדי מעקב יש לשים לב שהתינוק לא נהיה אפאתי, ועל כל החמרה או מצב פתולוגי אחר יש לפנות לבדיקה רפואית.

שיהיה חורף חמים, ללא וירוסים למיניהם!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!