לבחור גן ילדים בטוח

לבחור גן בטוח עבור הילדים

אחת המשימות הקשות ביותר שלנו ההורים היא לבחור גן עבור הילדים שלנו. אנחנו בודקים, מבררים ומחפשים אחר המקום שיהיה כמה שיותר קרוב למושלם, עבור האוצר היקר מכל שלנו. לפני שבודקים את הגננת, את החוקים בגן, את השעות והמחיר, חשוב לוודא שהגן בטוח. הרבה הורים מתרכזים בנושאים אחרים ומאוד חשובים, אך לא בודקים בראש ובראשונה שהגן אכן עומד בכל הדרישות של מכון התקנים הישראלי ושאכן הגן בטוח עבור ילדים, שזה הדבר החשוב ביותר שרצוי לבדוק לפני כל שאר הדברים. הרי, אם הגן לא תקני, זה לא באמת משנה מה מגישים לצהריים ואם הוא פועל בשישי או לא, לא נרצה שהילד שלנו יהיה שם.

 

איך נבחר גן שיהיה בטוח עבור הילדים שלנו?

לבחור גן ילדים בטוח

לבחור גן ילדים בטוח

בטיחות ילדנו היא מעל לכל, וראשונה במעלה. להלן רשימת בדיקות שכדאי לבצע לפני שרושמים את הילד לגן זה או אחר:

  1. בטיחות הצעצועים והמתקנים בגן. העיפו מבט בצעצועים שיש בגן, שאין חלקים קטנים ומסוכנים שהילדים יכולים לבלוע, בדקו שהצעצועים תקינים ונקיים ומתאימים למשחק של תינוקות ופעוטות. בחנו שאין משחקים מתפרקים שעלולים לגרום לחנק או לשריטות לילדים ותינוקות. כמו כן, סרקו את החצר ובדקו את המתקנים – האם הם תקינים מבחינת עמידות, מקובעים לקרקע כמו שצריך, צבועים ומתוחזקים כנדרש? האם יש דשא או חול שמנקים ומחליפים בהתאם לתקנות? האם יש רצפה רכה ומתאימה לנפילות וחלילה לא רצפת בטון חזקה ומסוכנת? בנוסף על כך, בדקו את המצב הכללי של המתקנים והצעצועים, וודא שהם נקיים, לא שבורים ולא קרועים.
  2. גדר ושער. אם ישנה גדר לגן, יש לוודא שהיא גבוה ותקינה, מקיפה את כל החצר, בלי אפשרות לטפס או להיתקע בה. יש לראות שאין חלקים בולטים ומסוכנים לגדר ושהיא רחוקה מפינת המשחק של הילדים. יש לוודא שהשער נעול, שרק להורים יש את קוד הכניסה, במידה ויש קוד, ושהוא שמור ולא פתוח לרחוב. כך שאם גם בטעות הדלת של הגן נשארת פתוחה, תינוק או ילד לא יכולים לצאת החוצה בקלות מהמתחם.
  3. ניקיון. בדקו את ניקיון המשטחים, המטבח והכלים. כל אלו צריכים לעבור ניקוי וחיטוי באופן קבוע על מנת למנוע זיהומים ומחלות. שימו לב שאין פח זבל פתוח, שהחצר נקייה ומטופחת וכן שהצעצועים לא מרופטים ונקיים. זכרו, ילדים מכניסים הכל לפה…
  4. מיגון בצירים. יש לוודא שכל הארונות, כל הדלתות והחלונות ממוגנים בפני היתפסות של אצבע או יד ושכל הצירים בטוחים ותקינים. כמו כן וודאו שדלת הגן סגורה במהלך היום ונפתחת בצורה שלא יכולה לפגוע בילדים שיושבים לצידה. בנוסף על כך גם הדלת לחצר צריכה להיות סגורה בצורה בטיחותית למניעת פגיעה בילדים.
  5. שקעי חשמל ומוצרי חשמל. שימו לב לשקעים החשמליים, שהם אכן תקינים ואלו הנמוכים סגורים וממוגנים מפני ילדים. אם יש מוצרים חשמליים במטבח, תנור חימום או מאוורר למשל, וודאו שהם תקינים ועובדים ואינם ישנים עם חוטי חשמל חשופים או שהם נמצאים בגובה מסוכן לילדים.
  6. מדרגות וכניסה בטיחותית. אם בכניסה לגן יש מדרגות, בדקו שהמדרגות אינן מסוכנות, שהכניסה למתחם הגן בטיחותית, שילדים לא יכולים להגיע למדרגות ושדלת הגן סגורה במהלך היום, כך שאף ילד לא יכול להגיע לפול במדרגות.
  7. ממ”ד. ברוב הגנים החדשים כיום יש דרישה שיהיה ממ”ד מבחינה ביטחונית ולפי החוק. אבל במקומות שאין בהם, יש לבדוק מהו המרחב המוגן שלוקחים את הילדים אליו במקרה הצורך, שהוא מספיק מוגן ובטוח ומתאים לכמות הילדים שבגן.
  8. מטף או מערכת כיבוי אש. וודאו שאכן המקום ממוגן מפני שריפות ובטיחות אש, שיש מערכת גילוי עשן ומטפים זמינים לשימוש בעת הצורך, אם חלילה תפרוץ שריפה. כדאי לבדוק שישנה אפשרות לפנות את הילדים מהמתחם במהירות וביעילות, ושהגננות והסיעות עברו תרגולת בנושא.
  9. עזרה ראשונה. בדקו שיש בגן תיק עזרה ראשונה למקרה הצורך, שמנהלת הגן ועובדיה עברו קורס עזרה ראשונה והחייאה, שיש להם מספרי טלפון חשובים לעת הצורך. שאלו את הגננות למי הן מתקשרות במקרה של סכנה או אסון.
  10. מיטות וריהוט. בדקו את תקינות המיטות והלולים הנמצאים בגן, את איכות המזרנים. שימו לב שהריהוט בגן צריך להיות מותאם לילדים, בטוח ותקני, ולא ישן ומרופט.

בשנים האחרונות מכון התקנים הישראלי הבין את החשיבות של גן בטוח ולכן הוציא תעודה מיוחדת שנקראת “הגן הבטוח”, שמקבל  גן לאחר בדיקה קפדנית של מכון התקנים אשר מתבצעת פעם בשנה ומאשרת את מתקני הגן, את בטיחות הצעצועים, הריהוט, וכן יציאה בטוחה מהגן בזמן סכנה או אסון.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!