יחסי מין לאחר לידה - להחזיר את האש

לקיים יחסי מין תקינים לאחר לידה

יחסי מין זהו נושא שדובר בו המון – בסרטים, שירים, כתבות… אבל מה עם סקס לאחר הלידה? פתאום נהיה קצת שקט. לא ברור מה בדיוק אמור לקרות שם רגע אחרי שהתינוק יצא משם… האם אני אמורה לרצות לקיים יחסי מין? האם זה בסדר שאני לא רוצה? איך בן זוגי אמור להתנהג? ומתי בכלל מותר לעשות סקס, והאם זה מזיק לגוף? ולהשאיר את התינוק בחדר או להוציא? כל כך הרבה שאלות, וכל כך הרבה תשובות שלא ניתנות.

סקס הינו אלמנט מאוד חשוב במערכת יחסים. זוגות רבים חווים את לידת התינוק, במיוחד תינוק ראשון, כטראומתי וכמשהו שהורס להם את מערכת היחסים ואת הזוגיות, ואף מרחיק ביניהם. האישה עייפה, תשושה, קשה לה להתרגל לגוף החדש, היא מניקה, ואינה פנויה עכשיו ליחסי מין. הבעל מתוסכל, עובד, חוזר הביתה, ורוצה יחס מצד אחד. מצד שני, הוא צריך לקבל את אישתו עם כל השינויים שעברו עליה, ולעיתים הם גדולים ביותר.

 

קיום יחסי מין אחרי לידה

אז איך מתמודדים? אז קודם כל מדברים על זה. לפעמים חוסר הידיעה או חוסר ההבנה של הצד השני מחמירה את המצב. דברו אחד עם השני, הסבירו זה לזו מה עובר עליכם. אפילו ללכת לישון מחובקים, זה מספיק בהתחלה. לידה היא חוויה קשה לגוף. גם אם היא עברה בקלות בלי משככי כאבים ובלי תפרים. הגוף עבר טלטלה והוא צריך להתאושש. בנוסף לכך את מדממת, סובלת מכאבים של הרחם שמתכווץ חזרה לגודלו הרגיל. וזה לפני שהזכרנו טחורים, גודש בחזה והבטן שלא יורדת כל כך מהר. אי לכך, צריך לתת לגוף זמן להתאושש, להתחזק, ולחזור לעצמו.

 

סקס לאחר הלידה, איך זה אפשרי ומתי?

יחסי מין לאחר לידה - להחזיר את האש

יחסי מין לאחר לידה – להחזיר את האש

בדיקת הרופא של לאחר הלידה מתבצעת שישה שבועות לאחר הלידה, מה שנקרא “משכב לידה”, ועד אז מומלץ לא לקיים יחסי מין מלאים. אבל זה לא אומר ששישה שבועות עכשיו צריך להתנתק לגמרי. כמה שיותר זמן שתהיו בנפרד ללא מגע, כך הקרע ביניכם יעמיק ויהיה קשה לחזור לפעילות מינית לאחר מכן. התחבקו, התנשקו, קיימו יחסי מין כמו נערים, ללא חדירה. דברו על הכל- מה נעים ומה לא, מה נח ומה לא. אם את לא מרגישה שאת רוצה או יכולה- הסבירי לו מדוע. זכרי, שאמנם בן הזוג לא עבר את הלידה פיזית כמוך, אבל עבר שינוי לא קטן בחייו גם כן, והוא מתגעגע אלייך ואליכם ביחד.

 

מה קורה בפעם הראשונה לאחר הלידה?

המקום עדיין רגיש. יכול להיות שהיו לך תפרים, ויכול להיות שילדת בניתוח קיסרי. גם אם כן וגם אם לא, המקום רגיש ואף כואב. בפעם הראשונה של קיום יחסי מין לאחר הלידה, את עלולה לחוות אי נוחות, כאב, ואולי מעט דימום. קצת דומה לפעם הראשונה שקיימת יחסי מין. עשו מזה ערב זוגי רגוע ורומנטי, שתו קצת יין, התחילו לאט, אם יש צורך השתמשי בחומר סיכה, שיעזור בחדירה קלה יותר.

אם כואב לך בצורה בלתי נסבלת- עצרי. זה בסדר. את לא חייבת לקיים יחסי מין אם את לא מוכנה לכך. במידה והחלטת כן לעשות זאת, נסי להשתמש בדמיון מודרך, השתמשי בזכרונות של יחסי מין לפני התינוק וכמה כיף היה וכמה את נמשכת לבעלך. אם זה לא צלח בפעם הראשונה, לא נורא, המשיכו לנסות. גם אם אתם עייפים, גם אם את מרגישה שמנה ולא מושכת – בעלך לא רואה זאת. הוא רואה את אישתו, והוא רוצה אותך. תני לו לרצות אותך ואל תוותרו על הזוגיות. אם זה לוקח זמן, שייקח. העיקר שלא תמשכו את זה חודשים בגלל תירוצים של עייפות או כל דבר אחר, כי ככל שזה מתרחק זה גם מרחיק.

 

מה עושים עם התינוק?

נכון, יש תינוק. זה השינוי המשמעותי הגדול ביותר, ומכאן בעצם הכל התחיל… יש כאלה שלא מפריע להם להשאיר את העריסה בחדר, יש כאלה שמוציאות אותה בזמן ששוכבים. מה שנח לכן. אתן גם יכולות להשתמש בזה כתירוץ להיות מקוריות, ולקיים יחסי מין במקומות אחרים בבית. אל תיכנעו לעייפות ולתשישות, כי הן פה לעוד הרבה זמן. בהתחלה זה לא יהיה קל, ואולי תרגישי שאת חייבת לעשות את זה, אבל תראי שפתאום יבוא לך, ויהיה לך חשק לעוד.

בתוך הכל, אל תשכחו לדבר. הבאתם יחד ילד לעולם, ואין יותר קרוב ואינטימי מזה. אבל הדבר המדהים הזה, גם יכול להרוס. יכול להרחיק ולהחריב. אל תתנו לזה לקרות אצלכם – דברו, שתפו, הישארו קרובים, ואל תוותרו על יחסי המין שלכם, שהם חלק מאוד משמעותי במערכת יחסים.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!