מדריך לקניית מוצץ

מדריך לרכישת מוצץ שיתאים לתינוק שלך

שאלה שחוזרת ועולה אצל כל יולדת: לתת מוצץ או לא לתת? הדעות בנושא זה חלוקות וישנן טענות רבות לשני הצדדים. לאימהות מניקות מייעצים לא לתת מוצץ כל עוד התינוק לא יונק קבוע, כל עוד ההנקה לא מבוססת, זאת על מנת שלא לבלבל אותו. יש האומרים לא לתת מוצץ בכלל, כי הוא מעקם את השיניים ויוצר תלות אצל התינוק. מה עוד שלאחר מכן קשה להיגמל ממנו. לחילופין, יש האומרים שמוצץ הוא הפתרון המושלם להרגעת תינוק ושאי אפשר בלעדיו.

כך או כך, מדובר בפריט שאחוז מאוד גדול של ההורים רוכשים בשלב כזה או אחר, בין אם מדובר במוצץ רגיל או “מוצץ לסרבנים” לתינוקות שלא רוצים לקחת מוצץ. לכן, כמו כל פריט שבוחרים לתינוק, גם כאן, רצוי לבחור מוצץ שיתאים לתינוק שלך במדויק. לא, לא מומלץ לקחת את המוצץ שנראה לך הכי טוב בעין ופשוט לדחוף אותו לפה של התינוק.

 

בחירת מוצץ שיתאים לתינוק

מדריך לקניית מוצץ

מדריך לקניית מוצץ

נכון, כולנו גדלנו על מוצצי הגומי הפשוטים, ועדיין מחלקים אותם במחלקת היילודים בכל בית חולים. אם התינוק לוקח מוצץ גומי פשוט, אפשרו לו. היצע המוצצים שהשוק מציע גדול מאוד. ישנם כל כך הרבה סוגים של מוצצים, שקשה לפעמים לדעת במה לבחור. לפני שאתם בוחרים מוצץ, הנה כמה דברים חשובים שכדאי שתדעו לגבי מוצצים באשר הם:

  1. שימו לב למותג של המוצץ. ישנם מותגים מוכרים ומובילים בשוק, אשר עומדים בתקן של מוצצים בישראל, וגם בתקנים עולמיים ומחמירים. הכוונה היא לאו דווקא לקנות את המותג הכי מוכר והכי יקר בשוק, אבל לא לחסוך ולקנות מוצץ עם שם לא מוכר, של חברה שמייבאת מוצרים לתינוקות אשר בטיחותם מוטלת בספק ואין להם תו תקן.
  2. בקשו המלצות מהורים אחרים, חברים עם תינוקות. השוו מבחינת מחיר, נוחות, גדלים וסוג פטמה.
  3. עיצוב. אם חשוב לכם העיצוב והמראה של המוצץ, ישנם מוצצים מעוצבים. החל מכאלה הנוצצים בחושך, מה שמקל על מציאת המוצץ בלילה במיטת התינוק מבלי להדליק את האור, מוצצים עם צורות מצחיקות, כאלה בצבעים לבנים, צבעים לבנות, וצבעים שמתאימים לשני המינים.
  4. שימו לב לחודשים שכתובים על גב האריזה. המוצץ מותאם לגילו ולשלב ההתפתחותי של התינוק. לכן, מוצץ שרשום עליו 0-6 מתאים מגיל לידה ועד גיל חצי שנה, ולאחר חצי שנה יש להחליפו למידה גדולה יותר. תינוק מעל גיל חצי שנה יכול להמשיך למצוץ מוצץ מידה 0-6, אבל לתינוק מתחת לגיל חצי שנה לא כדאי לתת מוצץ שמתאים לגילאים גדולים יותר.
  5. שימו לב שהמוצץ שלם. במיוחד כאשר תינוקות בשלב הוצאת השיניים, הם לועסים את הפטמה וגורמים בה לקרעים וחורים. בעוד הם יתעקשו על המוצץ שלהם ולא ירצו להחליפו, דעו שמוצץ קרוע עלול להיות מסוכן. פיסות מהמוצץ עלולות להיקרע, והתינוק עלול לבלוע אותן ולהיחנק כתוצאה מכך.
  6. טעם אישי. בשורה התחתונה, אין יתרון או חיסרון מובהק בבחירה של מוצץ כזה או אחר. זה רק נראה כך בפרסום של החברות שמייצרות מוצצים, אבל כל מוצץ בעל תו תקן הוא טוב לשימוש. לרוב בחירת מוצץ לתינוק, היא בסופו של דבר עניין של טעם אישי. נסו מספר מוצצים, ראו מה התינוק מעדיף, ותנו לו את המוצץ שהוא בוחר.
  7. מוצץ רזרבי. וודאו שיש ברשותכם מוצץ ספייר, מוצץ נוסף באופן קבוע ובמקום קבוע, במקרה שהמוצץ הרגיל יאבד.
  8. בריאות השיניים של התינוק. הפטמה המומלצת, על פי מחקרים בתחום, הינה פטמה אסימטרית מבחינה אורתודנטית. קחו זאת בחשבון בבחירת המוצץ.
  9. חינוך. יש להרגיל את התינוק לדבר ללא מוצץ, וגם להרגילו לקחת מוצץ רק בשביל להירגע, ולא להיות איתו באופן קבוע. כך התינוק יפתח פחות תלות, וגם גמילה ממוצץ לאחר מכן תהיה קלה הרבה יותר.
  10. חיטוי. יש לחטא מוצצים באופן קבוע, ולנקות אותם במקרה שהם נופלים ומתלכלכים. לחיטוי המוצץ, הרתיחו מים והניחו את המוצץ בתוכם לזמן שלא עולה על חמש דקות, על מנת לשמור על שלמותו של המוצץ. לאחר מכן, ייבשו אותו לחלוטין לפני השימוש.
  11. מוצץ בזמן בקיעת שיניים. בזמן בקיעת השיניים אפשר להשתמש במוצץ להקלה על התינוק. ניתן למרוח עליו כמות מזערית של משחה להקלה על צמיחת שיניים, ובעזרת המוצץ למרוח על החניכיים. לאחר מכן לתת לתינוק למצוץ.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!