השכיחות של מחלות אצל תינוקות עולה בחורף, אך כולנו יודעים שאין לנו באמת ארבע עונות מוגדרות בארצנו הקטנטונת, אלא קצת סתיו, קצת חורף, קצת אביב והמון קיץ. ובכל זאת, עונת החורף, קצרה ככל שתהיה, קרה מאוד ואיתה מגיעות המחלות. אם לנו בתור אנשים מבוגרים זה לא נעים ולא נחמד להיות חולים, אז תארו לכם איך זה עבור תינוק ועבורנו כשיש תינוק חולה בבית. זה הופך להיות לעיתים קשה ואף בלתי נסבל, מעבר לזה שאנחנו לא רוצים לראות את הקטנטנים שלנו סובלים, אנו גם לא רוצים להפסיד ימי עבודה בזה אחר זה.

שינוי תזונת הילדים למניעת מחלות
בכל זאת, כאשר נולד תינוק, ובעיקר כשהוא נכנס למסגרת בפעם הראשונה, אנו מגלים במהירות שמחלות הן דבר שבשגרה, בייחוד בעונה הקרה. אז מה אנחנו יכולים לעשות על מנת לשמור על הקטנטנים שלנו בריאים כמה שיותר, גם כשהטמפרטורות צונחות? הנה שישה טיפים חשובים למניעת מחלות אצל תינוקות וילדים, שמתאימים לחורף אך גם לעונות אחרות בשנה:
- מקפידים על היגיינה. בכל גיל ובכל עונה חשוב להקפיד על היגיינה. שטיפת ידיים עם מים וסבון לפני ואחרי האוכל, לפני ואחרי החלפת חיתול, גזיזת ציפורניים וניקיונן. כאשר מדובר בילדים בגילאי שלוש ומעלה שהולכים לשירותים לבד, יש להסביר להם את החשיבות ההיגיינה ולוודא שהם אכן שוטפים ידיים כמו שצריך ושומרים על היגיינה באופן קבוע.
- ניקיון קבוע של המוצרים והפריטים של התינוקות והילדים. יש לנקות מוצצים, בקבוקים, להחליף סדינים (בייחוד לאחר שהילד חולה) לדאוג לניקיון חדר הילדים, לאוורר את החדר ולא לשכוח לכבס ולשטוף טוב טוב גם את הצעצועים שאיתם באים הילדים במגע.
- שינוי תזונתי. ידוע שחלב אם הוא המזון הכי טוב לתינוק, בנוסף על כך ידוע שיש סגולות מרפא לחלב אם אשר יכולות לסייע בריפוי תסמינים שונים ומחלות אצל תינוקות וילדים. מומלץ לבדוק את התזונה עבור תינוקות וילדים שלא יונקים במיוחד עבור כאלו שחולים בתדירות גבוהה. ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום התזונה כדי לברר אם ניתן להוסיף פרוביוטיקה או ויטמינים או להוריד מהתפריט מאכלים מסוימים. ישנם מאכלים, כמו מוצרי חלב או חטיפים למיניהם, שידועים ביצירת ליחה המפריעה לנשימה בעיקר בתקופה שבה כולם מצוננים.
- לקחת לבדיקת רופא. נכון, לא צריך לרוץ לרופא בכל פעם שהחום קצת עולה או על כל פריחה שמופיעה אצל הילד, אבל אם יש לילד תגובה שונה מהרגיל או שהיא נמשכת זמן רב יותר מהרגיל, כדאי לקחת לרופא על מנת לבדוק אם מדובר בחיידק או במחלה ויראלית. הרופא יוכל לומר אם אותה מחלה היא מדבקת ואם יש מה לעשות על מנת להקל על התינוק או הילד. כמו כן, רצוי לבוא לבדיקה לפני שמתחילה העונה הקרה, כדי לראות שהתינוק או הילד בריאים ולקבל מהרופא הסבר על התמודדות עם מחלות החורף.
- להשאיר ילד חולה בבית. גם אם אתם מפסידים יום עבודה, גם אם אתם מותשים וזה כבר כמה ימים שאתם סגורים בבית ועוד בחורף, כשאי אפשר להסתובב בחוץ, ההחלמה שלהם הכי חשובה. לכן, ברגע שהילד חולה, השאירו אותו בבית, הרחיקו אותו כמה שיותר מילדים אחרים, כולל האחים שלו (נכון, שזה קשה, אבל כמה שאפשר…). במידה וזה אפשרי, השאירו את הילד עוד יום לאחר סיום המחלה להתאוששות בבית.
- להקפיד על שתייה. כמו אצלנו, המבוגרים, גם כשהקטנטנים חולים אין להם יותר מדי תאבון וזה טבעי. השתדלו להכין עבורם את המאכלים שהם אוהבים ורגילים אליהם. נסו לתת להם מרקים ואוכל שקל יותר לאכול ולעכל, בעיקר הקפידו על נוזלים. אם הילדים לא יאכלו כרגיל כמה ימים לא יקרה להם דבר כל עוד תעקבו אחר התזונה שלהם. במקביל חשוב מאוד לדאוג שהם לא יתייבשו וישתו כמה שיותר. בדקו את החיתול של התינוק, או את מספר הפעמים שהילד הולך לשירותים על מנת לוודא שהם שותים מספיק.
שיהיה חורף קל חמים ובעיקר בריא.