בתור אימהות טריות אנחנו מקבלות אינספור עצות מאינספור אנשים שמייעצים לנו מה כדאי ומה לא כדאי, מה צריך ומה לא צריך… אפשר להשתגע מכל העצות ומהכמות שלהן. באמת להשתגע! אבל אין ספק שיש עצות שנחשבות “עצות זהב”, כאלה שקיבלנו ועזרו לנו מעל ומעבר, עצות ששינו לנו את כל ההתנהלות, עצות שגם אנחנו העברנו הלאה לאימהות שילדו אחרינו כי הן היו פשוט מאוד מוצלחות.
שאלנו כמה אימהות אילו “עצות זהב” שהן קיבלו, אותן עצות שעשו עבורן את ההבדל, העצות שהן מעבירות הלאה לאימהות טריות אחרות. רכזנו את כל עצות הזהב כאן, כדאי להדפיס, לגזור ולשמור!
עצות זהב לאמא טרייה
-
אמא יודעת הכי טוב
לישון כשהוא ישן! רוב האימהות הטריות הן אימהות עייפות. ולכן רוב העצות סבבו סביב השינה – לישון כשהוא ישן, להרשות לעצמך להירדם מוקדם ומטלות הבית יחכו. אם את עייפה ומותשת זה בסדר אם לא תקלחי את התינוק ערב אחד, לא תבשלי ולא תקפלי כביסות. לא פחות חשוב לשמור על עצמך ועל הכח הנפשי והפיזי שלך על מנת שתוכלי לתפקד כמו שצריך.
- לקבל עזרה כשמציעים לך ולא פחות חשוב – לבקש עזרה! זה בסדר גמור לבקש מאנשים קרובים שידאגו לך לאוכל, שיבואו לעזור לך במטלות הבית, שייקחו את התינוק לטיול כי את רוצה לישון קצת. את לא חייבת לעשות הכל בבת אחת ולבד. אם את צריכה, בקשי עזרה מכל מי שרק יכול לעזור לך. כמובן שאת חייבת ללמוד להסתדר לבד, אבל בשבועות הראשונים זה בסדר גמור להסתמך על אחרים. ברגע שהבית נקי ויש אוכל במקרר, כבר תהיי רגועה יותר.
- את בחופשת לידה, אז תסתכלי על זה כמו חופשה – תהיי עם הילד, תפני זמן להכיר אותו, להתרגל אליו ולהכיר את עצמך מחדש, הפעם כאמא. נסי להנות מהזמן, לישון, להסתובב, לבלות. אל תתעסקי בדיאטות ודברים כאלה או בארגונים או בלהספיק הכל. שלושה חודשים של חופשת לידה עוברים מהר ואת צריכה להיות כמה שיותר את, יחד עם התינוק שלך, ולא יותר מזה.
- אל תשכחי את עצמך במהלך כל התקופה – נכון שהתינוק הכי חשוב כרגע, אבל גם את חשובה לא פחות. מצאי זמן לצאת עם חברות, עם בן הזוג, קחי לך אפילו כמה דקות למקלחת חמה במהלך היום ותראי איך הכל נראה יותר טוב לאחר מכן. השתדלי למצוא משהו שהוא נטו שלך, שמרגיע אותך, על מנת לשמור על השפיות שלך בתוך כל הדאגה לתינוק.
- במידה ועברת לידה קשה ויש תפרים, הנה מספר דברים וטריקים שיכולים לעזור לך – את יכולה להקפיא תחבושות וחיתולים ולשים על החזה ועל התפרים, להשתמש בבקבוק עם פייה, להשפריץ מים על התפרים, לשבת על גלגל ים של ילדים, ולא לשכוח להשתמש במגבונים מיוחדים לטחורים.
- ידיים ורגליים קרות אצל תינוק הן לא אינדיקציה לחום גוף! במידה והן קרות, בדקי את העורף ואת הצוואר של התינוק ואל תעמיסי אותו בשכבות, רק כי אמרו לך שקר לו.
- להרגיש טוב עם עצמך – את לא חייבת לחזור למשקל דקה אחרי הלידה, אבל אחרי שישה שבועות את יכולה לחזור להתעמל, לקנות בגדים חדשים, להתאפר לפני שאת יוצאת מהבית. לאט לאט להתחיל להרגיש יותר טוב ולחזור לשגרה, לצאת להסתובב. זה ייתן לך הרגשה טובה, במקום לשבת כל היום בבית בפיג’מה עם התינוק. הכיני לעצמך או דאגי שיכינו לך מראש אוכל בריא לתקופה של אחרי הלידה, על מנת שלא תאכלי שטויות, כך תרגישי טוב עם עצמך. בנוסף, מצאי חוג, פעילות ספורטיבית, לך ולתינוק או רק לך, על מנת להתחיל לחזור לעצמך ולהרגיש טוב עם עצמך.
- הקשיבי לאינטואיציות שלך וסמכי על עצמך שאת אמא מספיק טובה, גם אם זה תינוק ראשון, רק את יודעת ומרגישה מה הכי טוב לילד שלך, אל תקשיבי למיליון עצות של אחרים. למדי לסמוך על מה שאת מרגישה וחושבת, לא משנה מה אומרים לך מסביב.
מה שאנחנו חוות בהריון רחוק אלפי שנות אור ממה שקורה לאחר שהתינוק נולד. השבועות הראשונים מרגישים לעיתים כמו מלחמת התשה. זה בסדר לבכות, לכעוס, לאבד את העשתונות. זה בסדר לבקש עזרה, זה לגיטימי להיות עייפה ולחשוב שאת לא בסדר – כולן עוברות את זה. נשמי עמוק, את בסדר גמור. חבקי את התינוק ברוגע ותגידי לו ולך שאת אמא טובה, את לומדת ומשתפרת כל הזמן, את תהיי אפילו אמא עוד יותר טובה! זכרי שיש גם את עניין ההורמונים והלחץ ההתחלתי, תוך כמה שבועות הכל מתאזן ואת תרגישי הרבה יותר טוב ותוכלי להנות מהפלא שנולד לך!