הלידה מאחורייך. התינוק בריא ושלם, ועבר את כל הבדיקות והחיסונים שצריך. נוני הקטנצ’יק כבר מקולח, לבוש ונח לו בתינוקייה. את בחדר מנסה לעכל את מה שעברת כרגע מבחינה פיזית, וגם את העובדה שאת אמא, בין לבין גם מנסה לחשוב מה את צריכה לעשות, לקנות, ולמי את צריכה להודיע מה עוד חסר, או מה שכחת… את עייפה, תשושה, ויש מצב שגם כאובה, אך הראש לא נותן לך מנוח.
סך הכל, יש לך יומיים או שלושה בבית החולים, שבהם תרצי להתנסות בהנקה, להשלים שעות שינה, להתאושש, להתאפס על עצמך (תלוי איך עברה הלידה), וכמובן להתכונן לחזרה שלך הביתה עם התינוק החדש. זוכרת את הרגע הזה שהגעת ללדת, וכווווולם עיצבנו אותך? זוכרת שהכל לא הלך כפי שצריך, וכל דבר קטן הוציא אותך מדעתך? שלא הבנת איך לא מתחשבים בך במיוחד עכשיו? אז ככה יהיה גם יום השחרור מבית החולים לאחר לידה!
לא שעושים לך בכוונה חלילה, אבל יש פה שילוב של כמה דברים. יש את הביורוקרטיה הפשוטה של בית החולים, ההדרכות שמשרד הבריאות מחייב להעביר, הלחץ של השחרורים של אותו היום, חוקי היציאה מבית החולים, דברים שאת צריכה לעשות, וכמובן העובדה שאת כבר רוצה הביתה.
המדריך השלם לקראת יום השחרור מבית החולים לאחר לידה

יום השחרור מבית החולים לאחר לידה
חשוב שתהיו מוכנים לקראת הבאות, ותדעו למה לצפות בדיוק ביום הארוך הזה. רק כך תקלו על עצמכם את היציאה מבית החולים והחזרה הביתה. הכנה מוקדמת, והבנת סדר העניינים, תמנע מכם הפתעות של הרגע האחרון:
לא להתעצבן. זה יום ארוך ומתיש. אתם מתים כבר לקחת את נוני הקטן שלכם הביתה, אבל הכל מתעכב ולוקח זמן, כולם רוצים כבר הביתה, לא רק אתם. אל תתעצבנו. נשמו עמוק. תהנו מעוד כמה רגעים של ביחד לפני שאתם הופכים סופית לשלישיה. זכרו שזה תור וביורוקרטיה כמו בכל משרד ממשלתי באשר הוא, ולכן עצבים לא יעזרו פה.
רשימה מראש. לפני הלידה הכנתם רשימה של כל מה שצריך שיהיה בבית, עכשיו זה הזמן ללכת לרכוש הכל. את כל המוצרים לתינוק וליולדת שיהיו בבית. לוודא שחבילת הלידה הגיעה, שהכל בבית ולא חסר דבר. זה הזמן לעשות השלמות של מה שאולי התפספס על הדרך. שלחי את בן הזוג, או מלווה אחר. יש חנויות נוחות בבית החולים עצמו אם יש צורך בכך. עשו רשימה של כל מה שחסר ומה דחוף ליום החזרה מבית החולים, ומה אפשר להשלים אחר כך. זה גם יעסיק אתכם, וגם יעביר את הזמן עד לתורכם.
לקחת מבית החולים מה שצריך. יש דברים, כמו פדים סופגים ובקבוקי הזנה לתינוק, שאפשר לבקש מהאחיות ליום היציאה הביתה. אלו אמנם לא יחסכו לך קניות, אבל יקלו על החזרה הביתה. יהיה לך הרבה יותר פשוט כשלא תצטרכי להתעסק בכמה להאכיל אותו כי הבקבוק הוא בדיוק בכמות שצריך וכבר מוכן להאכלה, והרבה יותר נוח כאשר תדעי אילו פדים לקנות.
טלפונים חשובים. אם התחברת לאשת מקצוע מסויימת בבית החולים, דאגי לקחת את הפרטים שלה. אם לא, דאגי בכל מקרה שיהיה לך את הטלפון של מחלקת היולדות, לכל מקרה שלא יקרה לאחר הלידה. שמרי בהישג יד מספרי טלפון של יועצת הנקה, אם את מעוניינת בכך, וכמובן רופא להתייעצות בעת הצורך. גם פסיכולוגית או מישהי שתומכת באימהות לאחר לידה, חשוב שיהיה לך לעת הצורך.
סלקל ובגדי יציאה נוחים. היום לא ניתן לשחרר תינוק מבית החולים ללא סלקל במצב תקין, אותו מביאים למחלקה. שם האחות תדריך אתכם איך לסדר אותו, ואיך לקשור, ותוודא שהוא אכן תקין. נכון שאתם מתרגשים ומרגישים שקיבלתם מתנה ורוצים להלביש אותו כמו מתנה, עם כל הבגדים הקטנים והמתוקים שקיבלתם ורכשתם עבורו, אך זכרו שהוא בן ארבעים ושמונה שעות בקושי. לכן, הלבישו אותו בחליפה ראשונית, ניו בורן, הכי פשוטה ונוחה שתוכלו למצוא, גם בשבילכם וגם בשבילו.
בגדים עבורך. אחד הדברים שלא חושבים עליו דקה לאחר הלידה הוא שהבטן לא יורדת לגמרי. הדבר השני שלא חושבים עליו הוא שאת מדממת, כמו במחזור מאוד קשה. כך שצריך לחשוב על מה תלבשי ביציאה מבית החולים, בעיקר אם יש לך תפרים או שאת אחרי ניתוח. זה כולל תחתוני רשת (שלא מומלצות לאחר ניתוח קיסרי), בגדים נוחים ולא צמודים, אפילו בגד הריון שאהבת במיוחד יעשה את העבודה. קחי בחשבון שאת לא נסיכת אנגליה, ואת לא צריכה להרשים אף אחד ביציאה מבית החולים…
סבלנות. אתם ממש מתים כבר ללכת הבית, ויש הדרכה ועוד הדרכה, ואז רישום, ואז הרצאה של האחות, והסברים, ויש עוד כמה זוגות לפניכם שמחכים… ואתם מרגישים כמו פקעת עצבים אחת גדולה. נשמו. התאזרו בסבלנות. בין אם זה עוד שעה או עוד שעתיים, תכף אתם עם האוצר הקטן שלכם בבית. שבו בנחת, קראו ספר, שתו קפה. אפילו נסו לנוח, ובעיקר חייכו. ילדתם, מזל-טוב!