תכשיר נגד גזים לתינוקות

תכשיר נגד גזים לתינוקות

עזבו אתכם הלידה, השלב הכי קשה של ההתמודדות מגיע כמה ימים או שבועות (אצל אלה ברי המזל) כשהנוני הקטן מתחיל לסבול מגזים. הרופא שלי פעם הסביר לי: “כמו שאת סבלת מתופעות לוואי בשלושת החודשים הראשונים להריון, עד שהגוף שלך פחות או יותר הסתגל למצב החדש שלו, כך התינוק הקטן שלך מסתגל לחיים מחוץ לרחם. לאוויר, לאור, לאוכל… והוא מגיב בצורה דומה, עם תופעות לוואי כאלה ואחרות. אחת מהן, לצערנו ולצערו, היא גזים”.

כמובן שכאשר הקטנצ’יק שלנו סובל, אנחנו מחפשים את כל הדרכים להרגיע אותו ואת כל הפתרונות לעזור לו. לכן כשהוא מגיע לשלב הזה אנחנו קונים את כל התכשירים נגד גזים לתינוקות הכי החדשים שיש על המדף, מתלבטים, מתייעצים, קופצים עם הילד שעה שלמה על כדור פיזיו, מחזיקים אותו בתנוחות מוזרות, ומשתמשים בכל תרופות הסבתא האפשריות. רק שיפסיק להתפתל ולצרוח.

תכשיר נגד גזים לתינוקות

תכשיר נגד גזים לתינוקות

אבל מה קורה כשפתאום משרד הבריאות יוצא בהצהרה שכל המוצרים נגד גזים, שאנחנו נותנים לקטנטנים שלנו, לא מומלצים עוד, וחלקם אפילו אסורים בתכלית האיסור?! אז אנחנו נתקלים בבעיה. להמשיך לתת לתינוק את התכשיר, כי הנחיות משרד הבריאות משתנות כל הזמן, או לקרוא לעומק את ההנחיות החדשות, להפנים ולהתחיל ליישמם מיידית? אני תמיד בעד לקרוא הכל, ואז לקבל החלטה מושכלת.

להלן הסיבות שבגללן משרד הבריאות פרסם את ההנחיה החדשה, שאומרת לא לתת לתינוקות שום תכשיר נגד גזים:

  1. חלק מהתכשירים מכילים אלכוהול, שאסור לתינוק באף מינון ואף מסוכן עבורו.
  2. רוב התכשירים מומתקים, על ידי סוכרים שונים, המזיקים לתינוק וגם מרגילים אותו לטעם מתוק.
  3. לא כל המוצרים נבדקים באותה רמת חומרה כמו בדיקת תרופות, ונמכרות בקלות יתרה, כמוצרים טבעיים בפיקוח מופחת למטרות אחרות, ואינם מיועדים ספציפית כתכשירים לתינוקות.
  4. תינוקות הנם במשקל נמוך, ולכן צריכה מוגברת של כל חומר, גם כזה שאמור להקל עליהם, יכול בפועל להזיק להם. הורים חדשים שרק רוצים להקל על התינוק ולעזור לו, עלולים לתת לו כמות גדולה מדי ממה שמותר ורצוי.

רוב רופאי הילדים וביניהם יושב ראש האיגוד לרפואת ילדים בירכו על החלטה זו של משרד הבריאות להוציא את ההנחיה החדשה, מכיוון שהם רואים בכל תכשיר נגד גזים לתינוק, הנמצא כיום בשוק, סיכון של ממש לתינוקות. כימיקלים ומוצרים טבעיים, לא רצוי בכל מקרה לתת לילד עד גיל שנתיים, לפי ההנחיה החדשה. לכן, תינוק שסובל מגזים, יש להרגיע בשיטות הישנות של הקפצה, תנוחות, מעקב אחר התזונה שלו, בדיקה האם הוא אוכל במידה והאמא מניקה, וכל דבר אחר שתמצאו שעוזר לתינוק שלכם לעבור את ההתפתלויות בקלות, ללא מתן חומרים כלשהם, אפילו לא תה קמומיל, תה בבונג או זרעי שומר.

אז נכון, הורים רבים ישאלו מה השתנה פתאום? לנו בתור ילדים לא נתנו דבר, ועברנו את הגזים. אז המציאו תרופות חדשות והן מרגיעות ועוזרות, מה כבר יכול להיות הנזק לטפטף שתיים-שלוש טיפות לתוך פיו של התינוק, ולקבל ארבע שעות של שקט? כאמור, המוצרים לא יורדים מהמדפים, ולא יצאה הנחיה על איסור מוחלט, אלא הוראה לא לתת. כמו כל דבר, קראו, העמיקו את ידיעותיכם בנושא, בדקו את המרכיבים של תרופה ספציפית, התייעצו עם רופא הילדים, ואז החליטו בעצמכם. כך או כך, שלב הגזים יעבור תוך מספר שבועות.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!