לידת וואקום - לידה מכשירנית

לידת וואקום – לידה מכשירנית

כמעט כולנו חולמות על לידה טבעית, כזו שבה נגיע לחדר הלידה עם צירים ופתיחה, נצעק, נלחץ קצת, והתינוק ייצא. עם או בלי משככי כאבים ומרדימים למיניהם, העיקר שזו תהיה לידה קלה וקצרה. אך פנטזיה לחוד ומציאות לחוד. הסטטיסטיקות מראות שכשבעה אחוזים מכלל הלידות מסתיימות בהתערבות של מכשירים, או מה שנקרא “לידה מכשירנית”.

יש הטוענים שזה קשור בעובדה שבחדרי הלידה היום מחייבים את היולדת לשכב על המיטה בתנוחה שאינה טבעית ללידה, וברגע שהיא לוקחת משככי כאבים, אסור לה לקום ולהסתובב והיא מחוברת למוניטור עד סוף הלידה. לעיתים מדובר בדרך היחידה לסיים את הלידה ללא הגעה לניתוח קיסרי.

לידת וואקום, וכל לידה מכשירנית לצורך העניין, נעשית על ידי הצמדת מלקחיים או מכשיר ואקום, לראשו של העובר והפעלת לחץ ומשיכה שלו החוצה, על מנת ליילד אותו.

 

סיבות ללידת ואקום

לידת וואקום - לידה מכשירנית

לידת וואקום – לידה מכשירנית

קיימות מספר סיבות עיקריות אשר מביאות את הרופא המיילד להחליט כי הלידה תהה לידת וואקום:

  1. כאשר העובר במצוקה במצוקה כלשהי ויש למהר ליילד אותו, ולא ניתן לחכות עד שתתרחש לידה טבעית.
  2. כאשר הלידה מתארכת מעבר לזמן הממוצע של לידה רגילה. במצב כזה, הרופאים חוששים שהלידה לא תסתיים אחרת מאשר ניתוח קיסרי או חלילה בנזק מוחי או מוות לעובר, ולכן יש למהר להוציא אותו.
  3. כאשר ליולדת יש מחלת לב כלשהי או לחץ דם גבוה, ויש צורך להמנע מלחץ תוך בטני ומאמץ רב בזמן הלידה.
  4. כאשר הלידה ארוכה או קשה, היולדת כבר עייפה ומותשת, ואינה יכולה ללחוץ וללדת באופן פעיל, יש ליילד אותה באופן מיידי.

כאמור, במקרים כאלה, יחליטו הרופאים בחדר הלידה להוציא את העובר בהקדם האפשרי, בעזרת משיכה על ידי מלקחיים או משיכה בעזרת מכשיר ואקום.

 

שלבי ביצוע לידה מכשירנית

  1. הרופא המיילד יוודא שהיולדת נמצאת בשלב של פתיחה מלאה, העובר שלה נמצא במצג ראש ומכוון מטה לכיוון צוואר הרחם. בנוסף יוודא הרופא המיילד כי כל הקרומים של ההריון פקועים ופתוחים ושלפוחית השתן של היולדת ריקה לגמרי (אם יש צורך, יחברו לה קטטר).
  2. הרופא המיילד יבדוק שאכן העובר נמצא נמוך בתעלת הלידה, בכיוון מטה בצוואר הרחם.
  3. את המלקחיים, שעשויות משני להבים ממתכת, מניחים בצידי ראשו של העובר.
  4. מכשיר הואקום עשוי ממתכת או סיליקון, ובנוי מכיפה וצינור שמחובר למכשיר חשמלי. את הכיפה מצמידים לראשו של העובר בחלקו האחורי, ואת הצינור למכשיר החשמלי, ומפעילים על מנת לייצר לחץ. ברגע שיש ציר, מושכים את ראש העובר בהפעלת לחץ מינימלי. ברוב המקרים יש צורך בחתך באזור החיץ, על מנת להוציא את התינוק, ולכן יידרשו תפרים לאחר הלידה.

ברוב המקרים בהם תהיה התערבות מכשירנית בלידה, יוולד העובר עם סימנים קלים על הפנים והראש, ובצקת קלה בקרקפת, אשר תיצור צורה של ראש מוערך מעט. אין מה לדאוג, אלה חולפים עד ארבעים ושמונה שעות לאחר הלידה, כאילו לא היו. סטטיסטית, במקרים נדירים ביותר, יתכן דימום תוך מוחי בעקבות השימוש במכשירים. כאמור, לידה טבעית היא הלידה העדיפה עבור היולדת. במצב של התלבטות בין לידה מכשירנית או ניתוח קיסרי, יעדיף הרופא המיילד לידה מכשירנית, מכיוון שהיא קלה ומהירה יותר, ועם פחות סיבוכים מאשר ניתוח. שתהיה לידה קלה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!