להרגיש את תנועות העובר בבטן

להרגיש את תנועות העובר

מהרגע שאת מגלה שאת בהריון את חולמת על היום בו תפגשי את האוצר שלך, היום שבו נוני הקטן יגיח לאוויר העולם. בין בדיקה אחת לשניה, מגיע אחד הרגעים המרגשים ביותר של ההריון, הרגע בו את מתחילה להרגיש את תנועות העובר. הוא באמת ובתמים נמצא שם, בתוך הבטן שלך! ככל שהעובר גדל ומתפתח, את תרגישי יותר ויותר את התנועות והתזוזות שלו, ממש עד רמה כזו שתרגישי אפילו כל פעם שהוא מגהק. אבל הדרך עוד ארוכה ובמשך תשעת החודשים האלה, את הולכת לגדל אותו בתוכך ולתת לו את המרחב להתפתח בתוך חלל הרחם שלך, מתא אחד זעיר ועד עובר של ממש, תינוק שמוכן לצאת לאוויר העולם ולהתקיים מחוץ לרחם שלך בכוחות עצמו.

השבועות הראשונים של ההריון הם מלחיצים במיוחד, הזמן בין בדיקה לבדיקה עובר לאיטו ואת לא יודעת מה קורה שם בפנים. מבדיקת דופק ועד לבדיקת שקיפות עורפית את כבר כססת את כל הציפורניים שלך ואת מחכה בקוצר רוח לסקירה המוקדמת כדי לראות שהכל תקין וגם כדי לגלות אם יש לך בן או בת…

 

להרגיש את תנועות העובר בפעם הראשונה

להרגיש את תנועות העובר בבטן

להרגיש את תנועות העובר בבטן

אם מדובר בהריון ראשון, רוב הנשים מרגישות את העובר זז לראשונה בסביבות שבוע 20 להריון. הסיבה שקשה לזהות את תזוזת העובר לפני כן היא שהתנועות הראשונות הן קטנות וזעירות, הן כמו גלים בבטן. לכן, אם זהו הריון ראשון ואת לא יודעת מה את אמורה להרגיש, את לא תהיי בטוחה שאלו תנועות העובר עד שהן תתחזקנה ותהפוכנה לבעיטות של ממש. אם מדובר בהריון שני, סביר להניח שכבר תתחילי להרגיש את התנועות מוקדם יותר, בסביבות שבוע 17.

 

מהי החשיבות של הרגשת התנועות?

מעבר לתחושה הנהדרת והמוזרה בו בזמן, של תנועות של משהו חי זז, מתגלגל ובועט אצלך בבטן, משבוע 25 להריון חשוב מאוד לתת תשומת לב מירבית לתנועות העובר, כי הן מסמלות את תקינות ההריון. בהריון תקין בו העובר מרגיש טוב והכל מתנהל כפי שצריך, העובר יזוז הרבה וההריונית תוכל לקבל מדד לכך שהכל בסדר איתו. אם בשלב מסויים בהריון יש ריבוי תנועות או מיעוט תנועות, זוהי נורה אדומה אשר מסמלת שמשהו לא בסדר ויש לבדוק את העניין בהקדם. בשליש השלישי להריון יש לעקוב אחר תנועות העובר באופן קבוע בבית וגם בבדיקת מוניטור, על מנת לוודא שאכן העובר בטוח ובריא ושאין מצוקה עוברית.

 

איך בודקים תנועות עובר?

אם את לא מרגישה את העובר או שאת לא מרגישה אותו מספיק, עלייך קודם כל להירגע. שוב, משבוע 25 בלבד יש לכך משמעות חשובה, ובשליש השלישי להריון זה אף קריטי.

  1. שכבי על צד שמאל, זהו הצד בו זורמת האספקה הכי טובה של דם לרחם שאפי אוויר והירגעי.
  2. אל תתרכזי בשום דבר חוץ מהתמקדות בהרגשת תנועות העובר.
  3. אכלי משהו מתוק או שתי משהו, שימי את הידיים על הבטן וחכי לתנועות העובר.

אם עשית את כל אלו ואת עדיין לא מרגישה תנועות או שאת מרגישה פחות תנועות מבדרך כלל, עלייך לפנות לבדיקה רפואית בהקדם, שם יחברו אותך למוניטור, יבצעו אולטרה-סאונד ויחליטו על המשך מעקב וטיפול בהתאם לממצאים.

חשוב שתדעי שלפעמים לא תרגישי את העובר במהלך כל היום באותה התדירות, מהסיבות הפשוטות שאת עסוקה ולא פנויה לשים לב לכך באותה הזמינות בכל זמן במשך היום. כמו כן, התינוק ישן בתוך הרחם (כן, כן) למשך כעשרים דקות בממוצע, לכן בזמן זה לא תרגישי תנועות כלל. בנוסף על כך, תרופות שאת נוטלת, מצבי לחץ בהם את נמצאת, או אפילו זריקות שתקבלי (כמו למשל זריקת צליסטון להבשלת ריאות העובר, שניתנת במצבי חירום בו עלולה להתרחש לידה מוקדמת), יפחיתו את תנועות העובר.

לסיכום, החזיקי איתך תמיד משהו מתוק בתיק, טפחי קלות על הבטן במקום בו הוא שוכב ונסי להזיז אותו – אם כל זה לא עובד, גשי להיבדק בהקדם.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!