צריכת קפה בהריון לפניו

קפה בהריון – צריכת קפאין בהריון

הרבה סוגי מזון לא מומלצים או אף אסורים לגמרי בהריון, ביניהם צריכה מוגברת של קפאין. יש נשים שמעדיפות בכלל לא לשתות קפה בהריון, יש כאלה שהבחילות במהלך ההריון מונעות מהן אפילו להריח קפה בלי לרצות להקיא את נשמתן, ויש כאלה שלא מוותרות על כוס הקפה היומית ואף צורכות יותר מכך. כמו בכל דבר בתזונה, גם כשאת לא בהריון, כדאי לצרוך מזון במינון נכון, זה עוד יותר רלוונטי כאשר את בהריון. המחקרים האחרונים מראים שצריכת קפה באופן קבוע בכמויות גדולות לפני ההריון ובמהלכו מגדילים בצורה משמעותית את הסיכוי להפלה.

ההמלצה כיום, לפי המחקרים האחרונים, גורסת כי בתקופה שלפני הכניסה להריון ובהריון עצמו, מומלץ לצרוך כמה שפחות משקאות המכילים קפאין או לצמצם את הכמות של הקפאין לכמות המינימלית ביותר, גם אצל האישה וגם אצל הגבר.

 

מדוע לא כדאי לצרוך קפאין בתקופת ההריון?

צריכת קפה בהריון

צריכת קפה בהריון

הקפאין נחשב לסם פסיכואקטיבי ממריץ ורבים צורכים אותו בגלל התכונות המעוררות שלו. את הקפאין ניתן למצוא לא רק בקפה, אלא גם בסוגים שונים של תה, שוקולד, משקאות קלים ומשקאות אנרגיה. יש לקפאין לא מעט השפעות חיוביות על הגוף, אך בנוסף על כך יש לו גם לא מעט השפעות שליליות כגון חסימת חלבונים מסויימים, המרצת מערכת העצבים, המרצת הלב, הגברת הפרשות הקיבה והינו משתן. צריכה מרובה של קפה במהלך ההריון יכולה לגרום להעלאת לחץ הדם, פעילות יתר וחסימה של חלבונים חשובים וחיוניים לתפקוד. צריכה מוגברת של קפאין יכולה לגרום להתמכרות, כאבי ראש ובחילות וגם לנדודי שינה. בנוסף על כך, הקפאין יכול להחמיר את כל תופעות הלוואי האחרות שהאישה חווה ממילא במהלך ההריון.

 

צריכת קפאין בזמן הקליטה להריון

בתקופה שמנסים להיכנס להריון, תזונת הגבר חשובה לא פחות מאשר תזונת האישה. לכן, גם גברים הצורכים כמות גדולה יחסית של קפאין יכולים להגביר את הסיכון להפלה פי שתיים מהסיכוי הקיים. אם האישה ממשיכה לצרוך קפאין בצורה לא מבוקרת לאחר הקליטה להריון, היא מעלה את הסיכון להפלה פי שלושה מהסיכוי הקיים בכל הריון.

 

המלצות ומינונים של צריכת קפאין

מומלץ לנשים המנסות להיכנס להריון להפסיק לצרוך קפאין לגמרי, או לצרוך בכמות קטנה מאוד, בנוסף על כך ליטול חומצה פולית ולשנות את הרגלי התזונה. הרגלי תזונה מאוזנים ובריאים חשובים בכל תקופת ההריון ולפניו, על מנת לשמור על הריון בריא ותקין ולהקטין את הסיכוי להפלות ומומים בעובר. כמובן שהסיכוי להפלה עולה ככל שגיל האישה מבוגר יותר.

לקפאין כאמור יש גם השפעות חיוביות כמו עזרה בשמירה על ערנות, העלאת לחץ הדם בעת הצורך וסיוע בפעילות תקינה של מערכת העיכול. עם זאת חשוב לציין שבמהלך ההריון, אם האישה לא יכולה לוותר על קפאין כלל, עדיף שתצרוך פחות משלוש כוסות קפה ביום ותימנע ממשקאות קלים ומשקאות אנרגיה, אשר בנוסף לקפאין מכילים סוכר וחומרים נוספים שאינם בריאים כלל בתקופת ההריון. לפני הכניסה להריון חשוב שהאישה לא תצרוך קפאין וגם שהגבר יצרוך פחות משלוש כוסות של קפה ביום, יחד עם זאת האישה צריכה להקפיד על נטילת חומצה פולית ונטילת ויטמינים שעוזרים בהורדת אחוזי הסיכוי להפלה.

 

קפה יכול להיות בריא

מחקרים קודמים וגם מחקרים עכשוויים מראים שקפה דווקא יכול לעזור במניעת מחלות רבות, כולל מחלות לב, מחלות דם ואף סכרת. אך כמובן כאשר צורכים אותו רק במינון הנכון ולא בהפרזה. ההמלצה היא עד שלוש כוסות קפה ביום, או צריכה של עד 200 מיליגרם קפאין ביום במצטבר, בשכלול של קפאין במוצרים אחרים. יש לקחת בחשבון שכוס קפה ממוצעת מכילה כ-100 מיליגרם קפאין. צריכה מתונה של קפאין לפי נתונים אלה, לא משפיעה על הסיכוי להפלות או לידה מוקדמת ואין הוכחה גורפת וחד משמעית שהצריכה בכמויות קטנות משפיעה על הגדילה וההתפתחות של העובר. עם זאת, צריכה מוגברת של קפאין אינה בריאה בשום מקרה – גם בכאשר אינך בהריון וגם במהלך ההריון. גם אם לא התקבלו נתונים חד משמעיים, רוב המחקרים מראים שהכמות המומלצת היא עד 200 מיליגרם ביום של קפאין.

אם את בכל זאת לא יכולה בלי הקפה שלך, נסי קפה ללא קפאין או נסי לשתות כוס אחת ביום, אך הימנעי משתייה מופרזת של קפה וצריכה מוגזמת של קפאין או צריכה של מוצרים המכילים קפאין חוץ מקפה, לפחות עד הלידה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!