שינויים בהנקה כשהתינוק גדל

שינויים בהנקה עם התפתחות התינוק

את והתינוק סוף סוף הצלחתם להבין איך עובד עניין ההנקה, כל הכבוד! אך זה לא יהיה תמיד אותו הדבר. כל כמה חודשים את תראי כל מיני שינויים בהנקה עם התפתחות התינוק, אחרי החודש הראשון זה ילך ויהיה קל יותר עבורך ועבור הנוני שלך.

 

זמן ההנקה יפחת משמעותית

אם את מרגישה שאת כל היום רק מאכילה את התינוק החדש שנולד לך, אז יש לנו חדשות טובות עבורך – זה הולך להשתנות. ככל שהתינוק גדל, כך הוא מצליח לינוק טוב יותר. אם בתקופה שלאחר הלידה לקח לך להניק משהו כמו 20 עד 40 דקות כל פעם, אז כשהתינוק יהיה בן 3 חודשים זמן ההאכלה אמור להצטמצם באופן משמעותי. רוב הסיכויים שכל הנקה תסתיים אחרי 10 עד 20 דקות בלבד, כמובן שזה תלוי בתינוק, אך מדובר בשינוי ניכר. רוב הסיכויים שהתינוק עדיין ירצה לינוק כל שעתיים-שלוש, אבל הוא יעשה את זה באופן הרבה יותר יעיל, כך שתוכלי לסיים עם ההנקה במהירות יחסית ולהמשיך עם העיסוקים האחרים שלך.

 

את תדאגי פחות לגבי כמה שהוא יונק

שינויים בהנקה כשהתינוק גדל

שינויים בהנקה כשהתינוק גדל

בהתחלה, בטח נלחצת מזה שיכול להיות שהתינוק לא מצליח לשתות מספיק חלב, ובסתר ליבך היית מתה שתהיה לך דרך לדעת כמה חלב התינוק שתה. לאמהות שמאכילות תינוק מבקבוק אין את הדאגה הזו, יש סימון מאוד ברור על הבקבוק שאומר בוודאות כמה תמ”ל (תרכובת מזון לתינוק) צרך התינוק. אבל החלק המגניב בהנקה הוא שהתינוק יודע לתת לך להבין מתי הוא רעב ומתי הוא שבע. התינוק מאותת לגוף שלך לייצר את כמות החלב הרצויה לו עם כל הויטמינים שהוא צריך בהתאם לגיל שלו. כל עוד התינוק בריא ועולה במשקל בצורה פרופורציונלית, אין לך מה לדאוג – הוא מקהל את כל החלב שהוא צריך. לך, כאמא מניקה, אין מה לחשב ולתכנן מינונים, בניגוד להורים אשר מאכילים תינוק מבקבוק, אלא אם את שואבת חלב.

אם את שואבת במהלך היום כשאת בעבודה, אל תלחצי אם הכמות שאת שואבת יורדת, במיוחד אם התינוק כבר התחיל עם טעימות של אוכל מוצק. זה טבעי. ברגע שהם מתחילים לצרוך מוצקים, הם זקוקים לפחות חלב.

 

זה לא רק החלב

תינוקות לא יונקים רק בשביל התזונה, הם גם צורכים את החמימות והנוחות מהאם. זה יכול לבוא לידי ביטוי יותר ויותר כשהתינוק גדל ונחשף להרבה רגשות שהוא לא הכיר לפני כן ומתנסה בדברים חדשים. הנקה יכולה לעצור התפרצות זעם אצל הילד, להרגיע פעוט שפשוט נפל או לתת לשניכם זמן איכות משותף על הבוקר לפני שאת שמה אותו בגן והולכת לעבודה. הנקה היא סוג של “כלי מקיף לאמהוּת”. ברור שאם את מתכננת את ההנקות לפי לוח-זמנים, את רק מספקת לתינוק אוכל, אבל מומחים בתחום טוענים שהנקה לפי דרישת התינוק יכולה להועיל מאוד באופן רגשי.

 

התינוק יושפע מהסחות דעת

בסביבות גיל 6 עד 10 חודשים, באמצע ההנקה התינוק יעצור ויתרכז בתינוק שבדיוק עבר מעל הראש שלו. לאחר מכן יצמד שוב אל הפטמה לשתי דקות עד שיראה את אחיו או אחותו רצים אחרי איזה כדור. התינוק יהיה פחות שקט, יזוז יותר ויבחן את כל מה שהולך מסביבו גם במהלך ההנקה. את תשימי לב שהתינוק שלך פתאום מתרכז פחות בהנקה ויותר במה שמתרחש מסביבו. כדי למנוע כמה שיותר את הסחות הדעת ואת העצירות בזמן ההנקה, כדאי למצוא מקום שקט ורגוע שיתאים להנקה.

 

ייתכן שתקבלי נשיכות קטנות

ברגע שאת רואה שהשן הראשונה של התינוק בוקעת החוצה מהחניכיים, את תתרגשי מאוד, אך את גם תהי קצת לחוצה שמא תקבלי נשיכה בזמן ההאכלה. לא כל התינוקות נושכים, וגם כשזה קורה זה בגלל ששורף להם בחניכיים מהשיניים שיוצאות להם והם רוצים להרגיש משהו שיגרום להרגיש יותר נעים. מומלץ לתת לתינוק לשחק עם צעצוע שמתאים לבקיעת שיניים לפני ההנקה, כך שהתינוק יהיה יותר רגוע בזמן שמאכילים אותו. אם התינוק נושך, עצרי את ההנקה בו בזמן, כדי שהוא יבין שזו לא דרך מקובלת. בסופו של דבר, התינוק יבין את המסר.

 

יותר מוצקים פחות הנקה

בערך בגיל 6 חודשים, הרופא המטפל ייתן לך את האישור להתחיל לתת לתינוק טעימות של מזון מוצק. התהליך יהיה הדרגתי, ההמלצה היא לנסות לתת לילד בכל פעם מאכל אחר, כי לתינוק ייקח זמן להתרגל לאכילת מוצקים ולמגוון הטעמים והמרקמים. עם הזמן, כמות ההנקה תרד ותרד לטובת מזון מוצק. אך בהתחלה, כדאי לתת לתינוק קודם חלב אם ורק לאחר מכן להציע לו גם מזון מוצק, כך שהוא יקבל מספיק חלב וגם יתחיל להתרגל למוצקים.

 

מעבר לסוגי חלב נוספים

בסביבות גיל שנה, הורים רבים מתחילים לתת לילד גם סוגי חלב שאינם חלב אם, כמו חלב פרה או חלב סויה, כחלק מהתזונה השגרתית. כמו עם המזון המוצק, גם כאשר מדובר בסוגי חלב שהתינוק לא מכיר, התהליך יהיה הדרגתי ומשולב. זה עדיין לא אומר שתקופת ההנקה הסתיימה.

 

אין דבר כזה “הנקה מתמשכת”

המלצת הרפואה המערבית היא להניק את התינוק עד גיל חצי שנה בבלעדיות, ולאחר מכן להמשיך עד גיל שנה עם ההנקה בשילוב מזון מוצק. הורים רבים מפרשים את ההמלצה הזו בצורה לא נכונה וחושבים שכאשר התינוק מגיע לגיל שנה הוא חייב להפסיק לינוק. היתרונות של ההנקה לא מתפוגגים כך פתאום אחרי 12 חודשים! רק אתם, ההורים, אלו שמחליטים מתי זה הזמן הכי נכון לכם להפסיק עם ההנקה. אם התינוק עדיין נהנה מזה, כדאי להמשיך להניק. אם אתם מאמינים שהגיע הזמן להפסיק, לא משנה מה גיל הילד, הפסיקו עם ההנקה, זו החלטה שלכם בלבד.

 

אנשים יחשבו שאת משוגעת – את לא!

להניק אחרי גיל שנתיים נראה מוזר להרבה אנשים. נכון שלא רואים יותר מידי אמהות מניקות תינוקות מעל גיל שנתיים בציבור, וזה לא בגלל שאף אחת לא עושה את זה או שיש לאמהות האלו משהו להסתיר, זה רק בגלל שיותר קל להגיד לפעוט בן שנתיים שימתין עד שמגיעים הביתה. הרי בכל מקרה הוא כבר אוכל יותר מאכלים מוצקים ויונק הרבה פחות. בנוסף, רוב הסיכויים שבגילאים הללו הילד יונק רק בלילה לפני השינה או על הבוקר, כשבמילא אין אף אחד בסביבה.

כאשר תגידי לאנשים שאת עדיין מניקה, לא משנה אם הילד בן 9 חודשים או בן 4 שנים, יהיו תמיד אנשים שיהיו בהלם וירימו גבה. אבל האמיני לי, ישנן המון אמהות כמוך שעושות את זה ואין לך מה להרגיש משוגעת. את לא!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!