שלבים מהריון ועד לידה

מהריון ועד לידה – לצלוח את חודשי ההריון ולעבור את הלידה בשלום

לכל אישה ישנם חששות, פחדים, חוויות, עצבים, אכזבות, והתמודדויות אותם היא עוברת בחודשי ההיריון וגם במהלך הלידה. לכן חשוב לדעת כיצד ניתן לעבור את חודשי ההיריון והלידה בצורה הנעימה והמוצלחת ביותר. לשם כך הכנו עבורך סדרת טיפים שיסייעו לך בתקופת ההריון ואף לאחר הלידה, החל מחסכון כספי על בדיקות יקרות, וכלה בטרפוד חמות שאינה יודעת גבולות – לגזור ולשמור!

 

לפני הלידה…

שנני מידע נחוץ על לידה וטיפול בתינוק. במהלך ההיריון, בשליש האחרון, נשים רבות נמצאות בשמירת הריון, או שאינן נמצאות בפעילות רבה מידי. לכן, זהו הזמן ללמוד ולקבל מידע נחוץ על תינוקות והתפתחותם. כיום ישנם ספרים נהדרים בנושא, שמהם ניתן לקבל עצות וטיפים טובים בנושא לידה וטיפול יעיל בתינוק. באמצעות המידע שתקראי בספרים יחד עם המידע שתקראי ברשת, תוכלי ללמוד כיצד לקלח את התינוק בצורה יעילה, איך לחתל במהירות, להבין כיצד מרכיבים את כיסא התינוק, ולרכוש כל מיומנות שהורים חדשים צריכים. בנוסף על כך, תוכלי לחפש כל מיני גאדג’טים שהופכים את החיים לקלים יותר, ולצבור ידע בנושא גידול תינוקות, באופן פיזי ורגשי. תוכלי לקבל מידע מידע רפואי נרחב מהרשת ומקופת החולים בנושא התמודדות עם לידה בצורה טובה, התמודדות עם כאב הלידה, תוך הבנת התהליך שאת הולכת לעבור.

איתור בית החולים הטוב ביותר ללדת בו. כמו שאת מתכננת את החופשה האידאלית, ובוחרת את אתר הנופש הטוב ביותר, כך גם חשוב לבחור את בית החולים הטוב ביותר ללדת בו. חשוב לבדוק את הנהלים השונים בכל בית חולים, את התנאים בכל חדר לידה, ואת התנוחות בהן מיילדים בכל אחד מבתי החולים. ישנם בתי-חולים שמיילדים רק בתנוחת שכיבה, וישנם בתי חולים שמתמחים בלידות בתנוחות שונות ומאפשרים תנועתיות בלידה, כמו לידה בכריעה, ואפילו תוך כדי עמידה, מה שלעיתים רבות מזרז את תהליך הלידה.

הכנת חדר התינוק. מומלץ מאוד להכין מראש את חדר התינוק לקראת בואו. הכיני בגדים לתינוק, גרביים, כובעים, ואת כל מה שנחוץ לתינוק ל-6 החודשים הראשונים של חייו. חשוב להתאים את הבגדים למידות של תינוק בגיל אפס, המוכרת כמידת “ניו-בורן”, כדי להיות מוכנים עם ביגוד עבורו. את הבגדים חשוב לכבס עוד לפני הלידה ולסדר בצורה נוחה בארון ובשידת ההחתלה, וזאת משום שכאשר תגיעי עם התינוק הביתה מבית החולים, לא יהיה לך או לבן זוגך זמן להתעסק בכביסות.

שלבים מהריון ועד לידה

שלבים מהריון ועד לידה

הכיני תיק לחדר הלידה. חשוב להכין תיק לחדר הלידה מבעוד מועד. האמיני לי, ברגע שאת חווה צירים, לארוז תיק זה הדבר האחרון שתרצי לעשות. בתיק הלידה יש לשים תעודת זהות, מטען לטלפון הנייד שלך, ארנק עם כסף מזומן, בגדים נוחים, בגדים להחלפה, נעלי בית או כפכי אצבע(תלוי בעונה), פיג’מה ובגדים נוספים שתוכלי לצאת עמם מבית החולים הביתה לאחר השחרור. עוד יש לארוז תחתונים נוחים שמתאימים לאחרי הלידה, חזיית הנקה נוחה, רפידות הנקה, גרביים נעימות, חלוק מגבת, מגבת גדולה, אסלניות לאסלת השירותים של בית החולים וסדין מהבית למיטת בית החולים, על מנת שתרגישי יותר נעים בשהות שלך שם.

סקירות פרטיות. נשים רבות אינן יודעות כי את רוב הסקירות הנחוצות הן יכולות לקבל מהרופאים של קופות החולים. לכן, אין צורך לבזבז כסף על סקירות פרטיות. בדקי מראש אילו בדיקות וסקירות מגיעות לך מקופת החולים שלך.

פנקי עצמך במהלך ההיריון. כפי שהזכרנו בתחילה, תקופת ההיריון היא תקופה שעלולה להיות לחוצה, תקופה של חששות, אכזבות ופחד, ולכן חשוב שתפנקי את עצמך ותאפשרי לעצמך כמה שיותר דברים שבא לך לעשות. פנקי עצמך בדרכים שאת אוהבת, כמו למשל ברכישת בגדים יפים לתקופת ההיריון, בעיסוי הריון מפנק, בתספורת חדשה, ביום כיף עם חברה או עם אחות קרובה, ועשי כל מה שגורם לך להרגיש טוב.

ציידי את המקפיא בארוחות קפואות. על מנת לחסוך לעצמך זמן יקר בתקופה של אחרי הלידה, ציידי את המקפיא עם ארוחות שהכנת מבעוד מועד, או ארוחות מוכנות שצריך רק להפשיר, לכל החודש הראשון והמטורף שיגיע עם התינוק החדש. הכיני ארוחות ושימי אותם במגשיות שניתנות לחימום מהיר במיקרוגל. כך לא תבזבזי זמן יקר על בישול בתקופת ההסתגלות ההדדית שלך ושל התינוק.

 

במהלך הלידה…

בחרי בקפידה את האנשים שילוו אותך בזמן הלידה. לנשים שעברו לידה לא חסרים סיפורים מסמרי שיער על חמות שהגיחה לחדר הלידה שבריר שנייה לפני התינוק, או אחרת שנשפה בעורף של היולדת בעוצמה חזקה יותר מהיולדת עצמה. לעיתים כאשר את יולדת ישנם אנשים שאינם יודעים את מקומם, נדחפים לחדר הלידה, או שמגיעים לאחר הלידה לביקור ארוך מידי. לכן חשוב שתציבי גבולות גם לקרובים אליך ביותר. אמרי בבירור מי את רוצה שימצא איתך בחדר הלידה, וכמה זמן את מוכנה לסבול כל ביקור.

בדקי מי הרופא המיילד שלך. לפעמים לפני הלידה נשים מרגישות כי אין חיבור עם הרופא המיילד או הרופאה המיילדת. דעי לך שבמקרה כזה, זכותך לבקש שיחליפו לך את הרופא המיילד ברופא אחר.

ליווי של דולה תומכת לידה. כיום נשים רבות בוחרות להיעזר בדולה, הלוא היא מלווה מקצועית ללידה, שמלווה אותך בכל תהליך ההיריון והלידה ועוזרת לך להתמודד עם החוויה של ההיריון לטוב ולרע, עם סיוע של טיפול בתינוק, ועצות שיסייעו לך באימהות. חווית הדולה נחשבת מומלצת עד מאד לנשים רבות בייחוד כאשר מדובר בלידה ראשונה.

 

אחרי הלידה…

יועצת הנקה. כדאי ליולדת להיעזר ביועצת הנקה. יועצת ההנקה תעזור לך כאשר ישנן בעיות הנקה כמו עודף חלב או פחות חלב בשדיים או גודש וכאבים. כיום ניתן להיעזר ביועצות ההנקה מוסמכות מטעם קופות החולים ובתי החולים.

אל תגידי לא. כאשר מציעים לך עזרה, אל תגידי לא. גם אם זאת החמות הנדחפת, אותה חמות שנשפה לך בעורף במהלך הלידה. כאשר את מטפלת בתינוק קטן, כל עזרה היא חשובה. בין אם מדובר בהכנת ארוחות, בייביסיטר, עזרה כאשר את רוצה פסק זמן כדי לנוח או לעשות מקלחת ארוכה, ואפילו אם מדובר בשמירה על התינוק כדי שתפגשי עם חברה שבאה לארח לך חברה. מומלץ מאוד לומר כן, ולקבל עזרה בלי להתבייש.

בדקי אילו פעילויות חברתיות יש סביבך. כיום ישנן פעילויות רבות לאימהות במתנ”סים ומרכזים קהילתיים שכונתיים. פעילויות מסוג זה מציעות סדנאות, הרצאות וחברה לנשים ותינוקות. בדקי מה יש באזורך ונצלי את הפעילות לטובתך.

התפנקי גם לאחר הלידה. גם לאחר הלידה מומלץ לשמור על הגוף והנפש. פנקי את עצמך ביום טיפוח, צאי להליכות נמרצות עם עגלת התינוק או הרשמי לחדר הכושר הקרוב לביתך. בדקי אם ישנה קבוצה של הליכה או ריצה באזור מגורייך, ובכך תשמרי על כושר ובריאות ותרגישי מועצמת וחזקה יותר. ספורט יעזור לך לחזור לגזרה במהרה ולהרגיש טוב יותר עם דימוי הגוף שלך.

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!