המדריך המלא לאם המניקה

המדריך המלא להנקה מוצלחת, לאם המניקה

אמנם חלב-אם הוא המזון שהכי מומלץ לתת לתינוק, אך לא לכל אחת זה בא בצורה טבעית, ולעיתים זה אפילו מלווה בקשיים רבים. בתחילה, ההנקה יכולה לקחת זמן רב, ולהימשך ולהתארך בלי יכולת לדעת מתי תסתיים ומתי התינוק באמת שבע. אימהות טריות מוצאות את עצמן, בשבועות הראשונים לאחר הלידה, מניקות במשך שעות ארוכות, או כך לפחות הן מרגישות במהלך ההנקה. אם וכאשר החלטת להניק, בצעי את ההכנות הנדרשות לקראת הנקה.

המדריך המלא לאם המניקה

המדריך המלא לאם המניקה

ישנם לא מעט קשיים ובעיות שמתעוררות עם ההנקה. גודש, אי נחת, פטמות סדוקות, קושי בהנקה, ויאוש של האם מכל העניין. אישה שבוחרת להניק, צריכה להתארגן על כך בהתאם, מבחינת רפידות הנקה, חזיות הנקה, משחות לפטמות סדוקות, פטמות סיליקון בעת הצורך, ומשאבה ידנית או חשמלית לשאיבת החלב מהשדיים. כמו כן, רצוי שיהיה בהישג יד תחליף מזון לתינוק (תמ”ל), רק למקרה שההנקה לא תתאפשר ויהיה צורך להאכיל את התינוק…

על מנת להקל על האם המניקה בתחילת דרכה, ולאורך כל זמן ההנקה, ריכזנו בשבילך, כאן באתר נוני, עצות והמלצות שיעזרו לך לעבור את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר, ואפילו ליהנות מההנקה. קבלי את המדריך המלא להנקה מוצלחת לאם המניקה:

  1. הוראות משרד הבריאות, נכון לשנת 2015, הן להניק באופן מלא עד גיל 6 חודשים. תוספות ואוכל מוצק, יש להתחיל מגיל חצי שנה. ניתן לשלב בין הנקה ומתן תחליפי חלב לתינוק.
  2. כדאי להתחיל להניק מיד לאחר הלידה, וזאת על מנת למנוע גודש בשדיים.
  3. אם את מרגישה גודש בשדיים, עסי את שדייך לפני כל הנקה תחת זרם מים חמים במקלחת.
  4. הקפידי להניק בשני הצדדים, גם כדי להרגיל את התינוק, וגם כדי שלא ייווצר לך גודש.
  5. אם החזה נפוח וכואב לאחר ההנקה, הניחי רטיות קרות על האזור הכואב, שיעזרו למקום להירגע.
  6. אם את מורחת משחה להרגעה על פטמות סדוקות וכואבות, שימי לב שאת עושה זאת הרחק מזמן ההנקה, כי טעם המשחה עשוי למנוע מהתינוק לינוק חלב.
  7. הקפידי להחזיק את התינוק בתנוחה נוחה, אשר תאפשר לו לתפוס את הפטמה בצורה נכונה ולינוק בצורה נינוחה. בכך תמנעי פציעה של הפטמות במהלך ההנקה.
  8. אם נפצעת בפטמה אחת, הניקי רק מהפטמה השנייה ושאבי מהצד הפצוע.
  9. במידה ושתי הפטמות פצועות, שאבי את החלב או השתמשי בפטמת סיליקון, גם אם זה רק באופן זמני.
  10. בתחילת ההנקה, כדאי להניק לפי דרישת התינוק, ולהמעיט בלהביט בשעון כל הזמן. (בדרך כלל זה כל שעתיים וחצי או שלוש שעות)
  11. אם את מעשנת, מומלץ מאוד להפסיק או להמעיט ככל האפשר את עישון.
  12. אם את נוטלת תרופות קבועות, יש לעדכן את הרופא המטפל ולוודא שאת אכן יכולה להניק יחד עם נטילת התרופה.
  13. יש להקפיד על מנוחה, אכילה מאוזנת, ושתיית מים מרובה. בזמן ההנקה, הניחי לידך כוס מים או דאגי לבקבוק בקרבת מקום.
  14. הקפידי על מאכלים עשירים בברזל כמו בשר, ביצים, קטניות, ועל סידן. אכלי מוצרי חלב  והימנעי מדיאטות למיניהן. כמו כן, עקבי אחר תגובות התינוק, אם מאכל מסוים שאת אוכלת עושה לו לא טוב וגורם לו לאי נוחות, הימנעי מלאכול אותו במהלך תקופת ההנקה.
  15. הימנעי משתיית משקאות אלכוהוליים בתקופה בה את מניקה.

בכל מקרה בו אינך מצליחה להניק, או שאת לא בטוחה אם התינוק ינק מספיק, ועל כל אי ודאות או שאלות בעניין ההנקה, מומלץ לפנות למדריכה או יועצת הנקה ולהיוועץ עימה.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!