להבין את בכי התינוק

התינוק בוכה? יש פתרון!

אין ספק שבכי של תינוק הוא מלחיץ. בעיקר כאשר מדובר בתינוק ראשון להורים טריים, אין לנו מושג למה התינוק בוכה. ככל שהוא בוכה יותר, כך התסכול שלנו מתגבר וכך נדמה שהוא בוכה חזק יותר… לפני שנוקטים צעד כלשהו, חשוב קודם כל להירגע – תינוקות בוכים! זו הדרך היחידה שלהם לתקשר עם העולם ולהודיע שהם רעבים, עייפים, או צריכים שיחליפו להם חיתול. כמו כן, הם מרגישים את הלחץ שלנו ולכן מגיבים בהתאם. ראשית, עלינו להישאר רגועים על מנת לא להקרין חשש ולהעביר את הלחץ שלנו אליהם. דבר שני, עלינו לזכור שזה שהתינוק בוכה לא אומר שאנחנו לא מתפקדים, אנחנו פשוט צריכים ללמוד אותו, להכיר אותו יותר, ולהבין למה הוא בוכה. ברגע שנבין את הסיבות לבכי של התינוק, נוכל לספק לתינוק את הצרכים שלו ובכך לתת מענה לבכי.

אין ספק שבכי של תינוק, בעיקר בהתחלה ובעיקר כשלא ידועה הסיבה, יכול להיות מאוד מתסכל ולגרום למועקה ומצוקה. אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים להתמודד עם הבכי, חשוב ביותר לקבל עזרה ותמיכה!

 

משך זמן הבכי של התינוק

תינוקות בשבועות הראשונים של חייהם בוכים בממוצע שלוש שעות ביום. זה לא אומר שלוש שעות רצופות של בכי ללא הפסקה, אלא בכי במצטבר במשך של כ-3 שעות. אפשר להיות רגועים, עם ההתפתחות והזמן, הבכי יורד לפחות משעה אחת ביום, כאשר הם מגיעים לסביבות גיל שלושה-ארבעה חודשים. יש תינוקות שיבכו יותר ויש שיבכו פחות, זה תלוי גם בסיבת הבכי וכמובן באופי וברגישות של התינוק, וכן בסבלנות של ההורים ובמתן מענה לבכי של הילד.

 

סיבות לבכי אצל תינוקות בשבועות הראשונים לחייהם

יש לא מעט סיבות אפשריות לבכי של תינוק בשבועות הראשונים לחייו. ארבעת הסיבות העיקריות הן:

  1. רעב. תינוקות חדשים יונקים או אוכלים כמויות לא וודאיות ולא מוחלטות, ולוקח זמן עד שמתרגלים להניק או עד שהתינוק מתרגל לינוק. כמו כן הכמויות משתנות בהתאם לקצב הגדילה של התינוק. לעיתים הבכי הוא מסיבה אחרת והאם מפרשת אותו כרעב ומניקה, וזה בסדר בהתחלה עד שהתינוק והאם יתרגלו זה לזו. תינוק שרעב יבכה על מנת לסמן שהוא רעב.
  2. עייפות. כאשר תינוק עייף הוא יבכה וזה נכון בעיקר לתינוקות בעלי קושי להירדם עצמאית. ככל שהוא עייף יותר ומתקשה להירדם, כך הבכי יימשך ויתגבר. לעייפות סימנים נוספים ויש לעקוב אחר תגובות התינוק מעת לעת, על מנת ללמוד את התינוק ולזהות את סימני העייפות טרם הגעה למצב של עייפות-יתר ובכי שנובע מכך כדי ולהשכיב אותו לישון בזמן.
  3. יציאות. תינוק שקשה לו עם יציאות או במהלך יציאה עלול לבכות מכאבים או לאחר מכן בגלל אי-נוחות. ישנן מספר דרכים לעזור ולהקל על היציאות של הילד, החל ממשחות וסיבובי רגליים ועד עיסויים מיוחדים בבטן.
  4. גזים. בשבועות הראשונים לחייהם, מרבית התינוקות יסבלו מגזים. מדובר בשעות של בכי ללא סיבה נראית לעין מעבר להתפתלויות של כאבי בטן, אך לא תמיד. במידה והתינוק מתאמץ או מאדים, רוב הסיכויים שמדובר בגזים. מדובר בתקופה מתסכלת של הרבה בכי ומעט מאוד פתרונות, לכן הכי חשוב להיעזר בסבלנות ואורך רוח, זה עובר. כדי לטפל בגזים החזיקו את התינוק בתנוחות שלוחצות מעט על הבטן, הסתובבו איתו בבית, הקפיצו על כדור פיזיו ותנו לו מוצץ – כל אלה יקלו על הגזים וירגיעו את הבכי.

 

להרגיע תינוק בוכה

להבין את בכי התינוק

להבין את בכי התינוק

אל תשכחו שעד לפני רגע הוא עוד היה עטוף בחמימות של הרחם ופתאום הוא חשוף לעולם, לאורות ולצלילים, ומדובר במעבר חד וסיטואציה מלחיצה עבורו. על מנת להרגיע את התינוק מומלץ לנסות את אחת מן השיטות הבאות:

  1. מנשא. החזיקו אותו קרוב אליכם בצורה עוברית בתוך מנשא בד. המאפשר לו להיות מכורבל ונינוח וכמה שיותר צמוד אליכם.
  2. הביאו לו מוצץ.
  3. הניקו, בהתאם לצורך.
  4. השתמשו בשיטת העיטוף המהדקת את הזרועות שלו לגופו וגורמת לו להרגיש בטוח ומוגן.
  5. דברו אליו בצורה מרגיע ושקטה, לחשו לו ושירו לו בשקט. שמרו על קול נעים ורך ואפילו שימו שירים שקטים ורגועים ברקע.
  6. הניעו את התינוק בצורה איטית, קצבית ומונוטונית.
  7. השתמשו בהמון מגע מרגיע ומלטף.
  8. החזיקו על הידיים. תינוק בשבועות הראשונים של חייו צריך כמה שיותר מגע וקרבה, הוא לא יתרגל לידיים במידה ותחזיקו ותחבקו כמה שיותר בתקופה זו.
  9. השתמשו בסוגים שונים של עיסויים עם שמנים מרגיעים, בעיקר לתינוקות הסובלים מגזים או קושי ביציאות.

הזכירו לעצמיכם שוב ושוב שבכי של תינוק הוא הגיוני וטבעי. אם אתם מתוסכלים או לא מסתדרים עם הבכי, פנו לעזרה ויעוץ, היעזרו באנשי מקצוע מתאימים. אל תרגישו שאתם הורים פחות טובים או לא מתמודדים בגלל שהתינוק בוכה, אך גם אל תישארו לבד במערכה. ספקו לו, ולא פחות חשוב, לכם, את המענה לצרכים הבסיסיים ולבכי.

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!