הנקה קלה

להניק בקלות

ילדת והחלטת להניק, להניק זו בהחלט החלטה שצריך לקבל לאחר ששוקלים אותה בכובד ראש. ההחלטה להניק לא באה בקלות ישר כשהתינוק נולד, זו הסיבה שצריך להתכונן אליה, פיזית ונפשית כאחד. הכי חשוב לזכור שאת לא חייבת אך את יכולה לנסות להניק, וזה מעולה עבורך ועבור התינוק, אבל הכי חשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה, שתרגישי נח ושילך לך בקלות ולא בכח.

הנקה קלה

הנקה קלה

ישנם כמה דברים שיכולים להקל עלייך את התקופה הראשונית של ההנקה, שעלולה להיות מלווה בקשיים לא מעטים:

  1. הדרכה ראשונית להנקה לפני הלידה. כמו קורס הכנה ללידה, יש גם קורסים והדרכות להנקה לפני הלידה. את יכולה ללכת להדרכה כזו לבד או עם בן הזוג או אפילו לקרוא באינטרנט קצת מידע וטיפים על הנקה ראשונה שתדעי מה צפוי לך.
  2. יועצת/מדריכת הנקה. בבית החולים, לאחר הלידה, יש יועצת הנקה שנמצאת ויכולה לעזור ולתמוך בך, אבל חשוב שיהיו לך פרטי התקשרות של אחת שתוכלי להתייעץ איתה בנושא הנקה כאשר תהיי בבית, מישהי שתוכלי לשאול אותה שאלות ואפילו להזמין אותה אלייך שתעזור בעת הצורך בהנקה. יש גם לא מעט קבוצות ופורומים בנושא הנקה ברשת אשר בהם תוכלי לקבל עצות, לשאול שאלות ולקבל תמיכה מנשים במצבך.
  3. הכנת לקראת הנקה. אם החלטת שאת רוצה להניק, הכיני מראש מוצרי הנקה שיעזרו לך כמו כרית הנקה, פינת הנקה נוחה בבית, רכשי חזיית הנקה וחולצות הנקה. לא צריך לרכוש הכל כבר מהתחלה, אלא פריט אחד או שניים רק על מנת שתראי שזה הכיוון ואז תוכלי לרכוש עוד. כמו כן, בבית את יכולה פשוט ללבוש חולצה נוחה וחזייה נוחה, או בלי חזייה לתקופה ההתחלתית. דאגי שיהיו לך מספיק רפידות הנקה ומשחה לפטמות לעת הצורך.
  4. שאיבה. אם החלטת שאת רוצה להניק וגם לשאוב חלב, תבררי לפני הלידה על משאבות חלב נוחות ואל תמהרי לקנות. יש משאבות שניתן לשכור ולהלוות מחברות לפני שקונים, רק כדי לבדוק איזו מתאימה לך ביותר ועם איזו את מרגישה הכי נח. כמו כן, דאגי לבקבוקים עם פטמה ראשונית (פטמה שלב 1) ושקיות להקפאת חלב שאוב.
  5. שילוב עם תחליף מזון לתינוק. חלב-אם הוא המזון הכי טוב עבור התינוק שלך ואין ספק שלהנקה יתרונות משמעותיים, אך לא תמיד היא מסתדרת. לכן, דאגי שיהיה לך תחליף חלב לתינוק ובקבוקים ושאת יודעת כיצד להכין במקרה הצורך אם תחליטי לא להניק או תרצי לשלב בין הנקה לתמ”ל.
  6. פינת הנקה. הנקה, בעיקר בהתחלה, יכולה לקחת זמן רב ולהיות מתישה. לכן סדרי לך פינת הנקה נוחה ונעימה שיהיה לך בה הכל – ספר לקריאה, מגזינים לעלעל בהם, שלט טלוויזיה בהישג יד (הזמיני מראש סרטים וסדרות לשעות הקטנות של הלילה…) ובקבוק מים, כי הנקה מצמיאה.
  7. תזונה. בזמן ההנקה תגלי מה טוב לתינוקך ואילו מזונות ומשקאות את צורכת שעושים לו פחות טוב ותדעי להימנע מהם. לא פחות חשוב מכך זה לאכול מסודר ומאוזן, על מנת שתשמרי על הבריאות שלך ותעבירי לתינוק שלך את מה שהוא צריך. אל תיתפסי באמצע הנקה מאוד רעבה ותתחילי לזלול שטויות שאחר כך תתחרטי שאכלת. דאגי תמיד שיהיו לך חטיפים בריאים ודברים מזינים לאכול בבית. את יכולה גם לבקש שיכינו לך ולשמור במקרר למועד מאוחר יותר.
  8. הנקה בחוץ. ישנן נשים שלא אכפת להן להניק בציבור ללא כיסוי, אך אם את מעוניינת להניק בחוץ עם כיסוי כדאי שתבדקי מראש על סינרי הנקה ורכשי לך אחד נח ומתאים להנקה בציבור.
  9. תחושות והרגשות. כאמור, מדובר בפעולה טבעית של האם אבל הנקה לא באה בקלות לכולן ולכן אל תתרגשי. זה מאוד טבעי שיהיה לך קצת קשה ואף מתסכל בהתחלה. את אף עלולה למצוא את עצמך בוכה ללא כל סיבה וזה בסדר! את אחרי לידה, עם שינויים הורמונליים עצומים בגופך ומנסה להניק, זה טבעי. דאגי שתהיה לך חברה לדבר איתה, כזו שתעודד ותחזק אותך, לא כזו  שתשכנע אותך להפסיק להניק. זכרי שגם לא להניק זה בסדר, כל עוד זו החלטה שלך ואת שלמה איתה.
  10. הגברת חלב בהנקה. ישנן לא מעט דרכים להגביר את החלב במידה והתינוק לא יונק מספיק, או שהוא לא גדל בהתאם. ישנם מאכלים כמו כדורי חילבה ושום ומאכלים נוספים שעוזרים לעודד ייצור חלב. קראי עליהם מראש והתייעצי עם אחרות שמניקות והתנסו במזונות אלו.
  11. הפסקת הנקה. ישנן דרכים טבעיות להפסיק להניק, כמו להשתמש בעלי כרוב לייבוש החלב או באמצעות נטילת כדורים במרשם רופא לייבוש החלב. בדקי את האפשרויות העומדות בפנייך לייבוש החלב כאשר את מתחילה לחשוב על הפסקת ההנקה, התייעצי עם הרופא על הדרך הטובה ביותר עבורך לעשות זאת.

חלב-אם הוא אמנם המזון הטוב ביותר עבור תינוקך, אבל עלייך להיות שלמה ומוכנה להנקה על מנת ששניכם תתחברו לכך. שתהיה הנקה קלה ומוצלחת!

כתיבת תגובה

נוני מתחדש ואתם מרוויחים!